Férfi kosárlabda EK - Fehérvári vereség a Botevgradtól

Sport, 2023.10.25

Az Alba Fehérvár hazai pályán tíz ponttal kikapott a bolgár Botevgradtól szerdán a férfi kosárlabda Európa Kupa második fordulójában, ezzel továbbra is nyeretlen.

Eredmény, 2. forduló, A csoport: Arconic-Alba Fehérvár - Botevgrad (bolgár) 78-88 (20-28, 26-20, 12-19, 20-21)
----------------------------------------------------------------------

A magyar csapat legjobb dobói: Philmore 18, Chambers 16, Dickey 15, Vojvoda 14


Az NB I-ben veretlenül éllovas székesfehérváriak a múlt héten portugáliai vereséggel kezdték meg az EK-szezont, a Botevgradnak viszont szerdán (ma) volt az első nemzetközi meccse az idényben. A nyitókörben ugyanis a bolgárok a Herzliyával csaptak volna össze, ám a nemzetközi szövetség (FIBA) az izraeli-palesztin fegyveres konfliktus miatt bizonytalan időre elhalasztotta az izraeli csapatok meccseit.

Alejandro Zubillaga vezetőedző együttese az első félidőben kiélezett csatát vívott bolgár riválisával, amely 19-12-re hozta a harmadik negyedet. Az utolsó szakaszban az Alba már nem tudott fordítani, így tovább kell várnia első sikerére az EK-ban. A magyarok legjobbja a német Isaiah Philmore lett 18 ponttal.

A fehérvári csapat a kiírás szerint egy hét múlva a Herzliyát fogadná, de a jelenleg érvényes FIBA-rendelkezés alapján az izraeliek elleni mérkőzésre később kerül sor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!