Férfi kosárlabda EK - Kikapott és nem jutott tovább a Körmend

Sport, 2023.10.05

Az Egis Körmend hazai pályán 97-88-ra kikapott az izraeli Herzlijától csütörtökön a férfi kosárlabda Európa Kupa selejtezőjének a második fordulójában, és nem jutott tovább.



Eredmény, selejtező, 2. forduló: Herzlija (izraeli)-Egis Körmend 97-88 (28-24, 19-22, 20-20, 30-22)
------------------------------------------------------------------

A hazai csapat legjobb dobói: Morgan 23, Cook 21, Tolbert 16, Dogo 13



A bajnoki bronzérmes Körmend augusztusban kapta meg az egyik EK-selejtezőtorna rendezési jogát, a vasiak az F jelű trióban a Herzlijával és a ciprusi Famagusztával kerültek szembe a főtáblára jutást jelentő tornagyőzelemért. A Körmend kedden 91-87-re verte a Famagusztát, amely aztán kikapott a Herzlijától, így a csütörtöki meccs a továbbjutásról döntött.

A nyitónegyedben a Körmendnek kellett futnia az eredmény után, de az izraeliek rendre tartották az első percekben kidolgozott néhány pontos előnyüket. Az első tíz perc végül négypontos Herzlija-előnnyel ért véget úgy, hogy a magyar együttes a dudaszó pillanatában dobott hárompontost. A folytatásban nagy csatát vívott egymással a két együttes, és az izraelieknek sokáig sikerült megtartani nagyjából négy-ötpontos előnyüket, a játékrész hajrájában viszont a körmendiek egy pontra zárkóztak fel. Ekkor egy labdavesztés után ellentámadásba lendült a Herzlija, s a különbség újfent három pontra duzzadt, de az utolsó másodpercekben egy duplával sikerült ezt egypontosra csökkentenie a magyar csapatnak.

Fordulás után viszonylag hamar fordítani tudott a Körmend, amelyet a hazai közönség lelkes és hangos buzdítással igyekezett támogatni. Az izraeliek játéka pontatlanabbá és kapkodóbbá vált, így a magyar együttes ötpontos előnyre tett szert, ez azonban hamar elolvadt, a Herzlija ugyanis gyakorlatilag egy percen belül egyenlített. A negyed utolsó perceiben mindkét csapat sok hibával kosárlabdázott, az utolsó 10 percre pedig egypontos izraeli előnnyel fordultak a felek. A záró játékrészben a fáradtabbnak tűnő és sokat rontó körmendiek nem tudták tartani a Herzlija tempóját, az izraeli gárda pedig egyre növelte az előnyét, s végül magabiztosan nyerte ezt a negyedet, ezzel a mérkőzést, és kaparintotta meg a továbbjutást jelentő első helyet.

A Herzlija az EK október 18-án rajtoló csoportkörében az Arconic-Alba Fehérvárral, a portugál Sportinggal és a bolgár BC Balkannal találkozik az A jelű kvartettben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!