Férfi kosárlabda NB I - Potocnik: nem lesz könnyű dolgom Sopronban

Sport, 2023.11.28

Elmondása szerint nem lesz könnyű dolga új csapatánál Gasper Potocniknak, a férfi kosárlabda NB I-ben szereplő Sopron KC frissen kinevezett vezetőedzőjének.

A 43 éves, szlovén tréner az M4 Sport keddi Kosárlabda Magazin című műsorában elmondta, még csak egy dobóedzést vezényelt az együttesnek.

"Mindenkinek új még a helyzet, de a bajnokságot ismerem, láttam a Sopron elmúlt meccseit is, azzal pedig szinte minden edző szembesül minden idényben, hogy új játékosokkal kell dolgoznia. Nem lesz könnyű dolgom, mert nem a legjobb itt a helyzet, de ezzel tisztában voltam, amikor idejöttem. Remélhetőleg a kezdeti apró változtatásokkal hamarosan jobban alakulnak a dolgok" - utalt arra, hogy a soproniak három győzelemmel és hat vereséggel kezdték az idényt.

Potocnik 2016 és 2018 között a Körmend, 2019 és 2023 között pedig a Szolnok vezetőedzőjeként tevékenykedett. A 2020/2021-es szezonban bajnoki ezüstérmes lett a Szolnokkal, majd a 2021/2022-es idényben Magyar Kupát nyert az Olajbányásszal. Ezúttal viszont mások lesznek célok:

"A korábbi magyar csapataim után most nem a bajnoki cím vagy a kupagyőzelem a cél, de ez nem változtat az alapállásomon. Ha a legjobb nyolcba odaérünk, azzal elégedett leszek. Az első meccs szombaton az Alba csarnokában lesz, amely jelenleg az egyedüli veretlen csapat a mezőnyben, de természetesen győzni megyünk oda, akármilyen furcsán is hangzik" - fejtette ki Gasper Potocnik, hozzátéve, az Alba, a Falco és a Szolnok kiemelkedik a mezőnyből, de a többiek közül bárki bárkit megverhet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!