Férfi kosárlabda NB I - Remek rajtja után Körmenden is győzni szeretne a Szedeák

Sport, 2023.11.16

Bognár Kristóf, a férfi kosárlabda NB I-ben remekül rajtolt SZTE-Szedeák játékosa szerint szombaton az Egis Körmend otthonában is győzni szeretnének.

"Ha ezt augusztus elején mondják, amikor kezdődött az alapozás, én sem hittem volna el" - utalt a kiváló idénykezdetükre Bognár az M1 aktuális csatornán.

A szegediek öt győzelemmel és két vereséggel rajtoltak, Bognár szerint ennek több összetevője van. Egyrészt a játékoskiválasztás jól sikerült - ez a magyarokra és a légiósokra is igaz -, a felkészülés jól volt megtervezve, illetve az előző idény közben érkezett Nikola Lazic vezetőedző már a saját képére formálta a csapatot. Olyan kosárlabdázókat igazolt, akik hozzá közel állnak stílusban, és a játékosállományhoz próbálta alakítani a rendszert.

"Ezek együttesen eredményezték az eddigi sikeres időszakot, de hosszú a szezon, még hullámhegy és hullámvölgy is várhat ránk" - nyilatkozta.

Bognár felidézte, hogy a végjátékok tavaly nem igazán sikerültek a szegedieknek, sokszor kaptak ki szoros meccsen, idén viszont - eddig - ezekkel jól állnak.

"Ha ezt a tendenciát tudjuk folytatni, lehetnek még meglepetések. Körmenden is győzni szeretnénk" - közölte a Magyar Kupa ezüst- és bajnoki bronzérmes Bognár, aki korábban válogatott kerettag is volt.

Mint mondta, nagy megtiszteltetés lesz számára, ha szerepelhet a nemzeti együttesben, de nem ez van a fókuszban nála.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!