Férfi röplabda BL-selejtező - Az első napon eldőlhet a Kaposvár továbbjutása - ELŐZETES

Sport, 2023.10.26

Bögöly Gábor csapatkapitány szerint az első mérkőzés kulcsfontosságú lesz csapata, a Fino Kaposvár számára, amely péntektől vasárnapig Burgaszban lép pályára a férfi röplabda Bajnokok Ligája első selejtezőkörében.

A somogyiak 26 éves ütőjátékosa az MTI-nek elmondta, az eddigi négy, szettveszteség nélkül megvívott magyar bajnoki mérkőzésüket elsősorban arra próbálták felhasználni, hogy formába hozzák magukat.

"Az elmúlt két találkozónkon igyekeztük magunkra ráerőltetni azt a játékképet, amire a BL-selejtezőben is szükség lesz. A montenegrói és az északmacedón riválisról nagyon nehéz volt friss felvételeket találni, mert ott a bajnokság nem annyira magasan jegyzett. Abból készültünk, amink van" - utalt az ellenfelekre Bögöly.

A válogatott röplabdázó kiemelte, a csoport harmadik tagja, a házigazda Burgasz ugyanakkor rutinos kupaszereplőnek számít, BL-selejtezőben és a CEV Kupában is játszott az elmúlt szezonokban, a bolgár röplabdázás pedig magasabban jegyzett a magyarnál.

"Ők a torna esélyesei, nekünk pedig az első, Budva elleni találkozó lehet a kulcs, azon el is dőlhet a továbbjutás. Azt gondolom, velük vagyunk nagyjából egy szinten, ha őket felül tudnánk múlni, az nagy lépés lenne" - jelentette ki Bögöly.

A csapatkapitány szerint nagy előnyt jelent, hogy az előző idény bajnokcsapatának magja együtt maradt, a feladóposztra visszatért Magyar Bálinttal pedig inkább csak "visszaszokni kellett, nem összeszokni".

"Mindenkivel tökéletesen megértjük egymást, örülök, hogy nem hat új embert kellett összerakni. Baróti Árpád személyében van egy nagyon rutinos átlónk, emellett minden poszton az ország legjobbjai közé tartozó röplabdázóink vannak, hasznos cserejátékosokkal, azt gondolom, ez mind előnyünkre válik" - mondta az ütőjátékos.

A csapatkapitány a célokkal kapcsolatban úgy fogalmazott: annyit szeretnének kihozni a BL-szereplésből, ami benne van, de a fő feladat a magyar bajnoki címvédés, valamint a Magyar Kupa elhódítása lesz.

"A nemzetközi meccseken szeretnénk megmutatni, hogy itt vagyunk, már a Kaposvárt is fel lehet jegyezni, de nem történik tragédia, ha nem sikerül a csoportkörbe kerülés" - nyilatkozta a válogatott játékos.

A magyar csapatra három nap alatt három mérkőzés vár Bulgáriában, sorrendben a montenegrói OK Budva, a házigazda Nyeftohimik Burgasz, valamint az északmacedón OK Strumica ellen. A négy csapatban közös, hogy néhány légióssal kiegészülve hazai játékosokra épül a keretük.

A selejtezőcsoportból az első kettő jut a második csoportkörbe, ahol a versenyben maradt nyolc együttes két újabb négyes csoportban küzd tovább az egy-egy továbbjutó, már főtáblát érő helyért. A selejtezőben búcsúzó klubok számára sem ér véget azonban az európai szereplés, ők ugyanis a CEV Kupában folytatják november végén.


A Fino Kaposvár burgaszi BL-selejtezős programja:

-------------------------------------------------
péntek: Fino Kaposvár-OK Budva (montenegrói) 16.30
szombat: Fino Kaposvár-Nyeftohimik Burgasz (bolgár) 19.00
vasárnap: Fino Kaposvár-OK Strumica (északmacedón) 16.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!