Férfi röplabda BL-selejtező - Győzelmével közel a továbbjutáshoz a Kaposvár

Sport, 2023.10.29

A Kaposvár a papírformának megfelelően 3-0-ra legyőzte az északmacedón OK Strumicát a férfi röplabda Bajnokok Ligája burgaszi első selejtezőkörének harmadik fordulójában.

A kaposváriak így két győzelemmel és egy vereséggel zárták a tornát, és amennyiben a csoport zárómeccsén a házigazda Burgasz az erőviszonyoknak megfelelően legyőzi a montenegrói OK Budvát, akkor a somogyiak a második körbe jutnak.

A csoportból az első kettő jut tovább, ahol a versenyben maradt nyolc együttes két újabb négyes csoportban küzd az egy-egy továbbjutó, már főtáblát érő helyért.


Eredmény, selejtező, 1. csoportkör, 3. forduló:
Fino Kaposvár-OK Strumica (északmacedón) 3-0 (20, 15, 18)
----------------------------------------------------------
a Kaposvár legjobb pontszerzői: Baróti, Bögöly 13-13, Hubicska 10


A Kaposvár a nyitónapon 3-1-re legyőzte a Budvát, majd a második napon a házigazda Burgasszal szemben - négy kezdőjátékosát pihentetve - három szoros szettben alulmaradt.

A zárónapon a papíron leggyengébb rivális várt Slobodan Prakljacic vezetőedző csapatára, amely ismét legerősebb felállásában lépett pályára. Az első játszmában csak 1-0-nál vezetett a Strumica, ezt követően végig a kaposváriak szája íze szerint alakult a játékrész, és Baróti Árpád, valamint Bögöly Gábor vezérletével simán került előnybe a Fino.

A második felvonás 10-9-ig volt szoros, az északmacedónok ezt követően már csak hat pontra voltak képesek: a magyar bajnok játékosai jól blokkoltak, eredményesen támadtak és hatékonyan nyitottak, ezeknek köszönhetően pedig fölényes részsikert arattak.

A harmadik etap az előzőhöz hasonlóan alakult, a Kaposvár végig vezetett és előnyét folyamatosan növelve, hetven perc alatt lezárta a találkozót, amelynek legeredményesebb játékosai az egyaránt 13 pontos Bögöly és Baróti voltak.

Amennyiben a Kaposvár a második helyen végez, úgy a következő, két hét múlva esedékes körben a Gergye Rolandot foglalkoztató román Arcada Galati-cal, a görög Olimpiakosszal és az ukrán Prometejjel csap össze főtábláért.


később:
Nyeftohimik Burgasz (bolgár)-OK Budva (montenegrói) 19.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!