Férfi röplabda Challenge Kupa - Dávid Zoltán: nagy dolog, hogy a fehérvári röplabda ide eljutott

Sport, 2023.11.02

Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn férfi röplabdacsapatának vezetőedzője szerint nagy dolog, hogy az együttes továbbjutott a Challenge Kupában.

A szakember az MTI-nek csütörtökön arról beszélt, az osztrák Amstetten elleni szerdai visszavágó elején érzett némi megilletődöttséget a játékosain, de aztán átvették az irányítást és végig uralva a meccset, meggyőző teljesítménnyel jutottak be a 32 közé a harmadik számú európai kupasorozatban.

"Rájuk tudtuk erőltetni a játékunkat, az övékét pedig meg tudtuk semmisíteni. A párharc előtt sokkal nagyobb ellenállásra számítottam, mert ez egy jó csapat, jó játékosokkal" - fogalmazott a tréner, akinek tanítványai szettveszteség nélkül hozták a kétmeccses párharcot, s a következő körben - november végén - a svájci Näsfelddel csapnak majd össze.

"Elmondtam a srácoknak, nagyon nagy dolog az, hogy a székesfehérvári röplabda ide jutott, és ez az ő érdemük. Tegnap este a buszon hazafelé már nézegettem a ránk váró svájci riválist, abból, amit láttam, reálisnak tartom, hogy menjünk még egy kört. Ugyanakkor nem kell elájulni attól, hogy nyertünk egy nemzetközi párharcot, reálisan kell kezelnünk a helyzetet" - jelentette ki Dávid Zoltán.

A mostani szezonban még szettet sem veszítő, négy sorozatban érdekelt MÁV Előre vasárnap a Magyar Kupában, jövő héten pedig a Közép-európai Ligában is bemutatkozik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!