Férfi röplabda Challenge Kupa - Kiesett a MÁV Előre

Sport, 2023.12.21

A MÁV Előre kettős vereséggel búcsúzott a férfi röplabda Challenge Kupától, mivel a nyolcaddöntő csütörtöki visszavágóján is 3-0-ra kikapott a spanyol Pamesa Teruel csapatától Tatabányán.

A harmadik számú európai kupasorozat másik magyar csapata, a Pénzügyőr SE kedden esett ki, míg a Bajnokok Ligája-selejtezőjében, majd a CEV Kupában szerepelt Kaposvár már korábban búcsúzott, ezzel nem maradt versenyben magyar klub a nemzetközi porondon.


Férfi Challenge Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
MÁV Előre Foxconn-Pamesa Teruel (spanyol) 0-3 (-15, -18, -21)
-------------------------------------------------------------
A MÁV Előre legjobb pontszerzői: Pesti, Koci 7-7

Továbbjutott: a Teruel kettős győzelemmel (6-0).


A székesfehérváriak a múlt szerdai, idegenbeli mérkőzésen simán, 3-0-ra kikaptak, így a visszavágót 3-0-ra vagy 3-1-re kellett megnyerniük ahhoz, hogy az ebben az esetben mindenről döntő aranyszettet kiharcolják.

A magyarokat edző Dávid Zoltán a találkozó előtt arról beszélt, játékosainak nincs veszítenivalója a visszavágón, és abban bízott, csapata olyan bátran és koncentráltan játszik majd, mint az előző két párharc során.

Ennek az első szett elején sok nyoma nem volt, a hazaiak ugyanis rengeteget rontottak, elsősorban a spanyolok nyitásaival nem tudtak mit kezdeni a MÁV Előre játékosai. Dávid Zoltán feladót cserélt, de csapata támadójátéka ettől sem javult, a hálónál és mezőnyben is nagyszerűen védekező spanyolok így simán szerezték meg a vezetést.

A második játszma elején saját szerváival gyűlt meg leginkább a magyar csapat baja, sokáig ennek ellenére egyenlőközeli volt az állás. A jegyzőkönyvvezetői program második hibája miatt aztán a játékrész derekán közel öt percet állt a játék, a kényszerszünet a hazaiakat zavarta meg jobban, akik támadásban ismét "elveszítették a fonalat", a spanyolok pedig mindezt remekül kihasználva lezárták a párharcot.

A harmadik etapra - amely a zsűriasztalnál történt újabb felfordulás miatt csak mintegy tízperces kényszerszünet után kezdődött - a székesfehérváriak és a vendégek is sort cseréltek. A cserecsapatok csatájában is az agresszívebb és pontosabb támadójátékot bemutató rivális akarata érvényesült, így a Teruel szettveszteség nélkül jutott negyeddöntőbe.

A számos technikai leállás miatt 94 perces visszavágó legeredményesebb játékosa a spanyolok átlója, Mauro Rafael Zelayeta volt 13 ponttal, a magyar együttesből az albán Redjo Koci és a válogatott Pesti Marcell hét-hét pontot szerzett.

"Hiányoltam azt a fajta játékot, ami ebben a félévben jellemzett minket. Talán a srácok elfáradtak fizikálisan vagy mentálisan" - nyilatkozata a meccs után Dávid Zoltán vezetőedző. Hozzátette, nagyon nehéz megemészteni a vereséget, de el kell fogadniuk, hogy jelenleg a Pamesa Teruel jobb csapat a fehérvárinál.

"Van bennem némi hiányérzet, mert szerintem ennél sokkal többet tudunk. Ennek ellenére már a mérkőzés előtt elmondtam a fiúknak, hogy bármi is lesz az eredmény, büszke vagyok rájuk. Amit eddig a szezonban letettek az asztalra, az egy óriási teljesítmény" - mondta Dávid Zoltán.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!