Férfi röplabda Challenge Kupa - Nem bírt a Galatasarayjal a Pénzügyőr

Sport, 2023.12.13

A Pénzügyőr saját közönsége előtt 3-1-re kikapott a török Galatasaraytól a férfi röplabda Challenge Kupában szerdán, a nyolcaddöntő első összecsapásán.

A párharc visszavágója jövő szerdán lesz Isztambulban.


Férfi Challenge Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Pénzügyőr SE-Galatasaray HDI Istanbul (török) 1-3 (23, -19, -14, -20)
---------------------------------------------------------------------
a Pénzügyőr legponterősebb játékosai: Kovács Z. 11, Kiss D. 10


Jókay Zoltán nyáron alaposan megfiatalított együttese az első fordulóban a horvát Marina Kastelát búcsúztatta, és ezúttal egy igazi nagyágyú, a török bajnokság legutóbbi ötödik helyezettje várt rá. A Galatasaray az előző körben két 3-0-s sikerrel, simán lépett túl a görög Kifiszián, s a török válogatott játékosok mellett cseh, német és szerb röplabdázókat foglalkoztató együttes a magyarok ellen is toronymagas esélyesnek számított.

A rengeteg hibát - főleg nyitásrontást - hozó első játszmában a hazaiak ennek ellenére alaposan meglepték a török riválist az UTE Röplabdacsarnokában, szinte végig vezetve előnybe kerültek.

A második szettben már valós tudásukhoz közelebb teljesítettek az ellenfelüket komolyabban vevő vendégek, akik nyitásban és nyitásfogadásban is sokat javultak. A PSE-t edző Jókay Zoltán több cserejátékosa bevetésével is próbálkozott, de röplabdázói kevés labdamenetet tudtak pontot érően befejezni, így a Galatasaray egyenlített.

A harmadik felvonásra még tovább emelt a tempón a török együttes, amely ekkor már támadásban is ellenállhatatlanul játszott. A Pénzügyőrben újabb játékosok kaptak lehetőséget, hogy a nemzetközi színtéren is megmutassák magukat, de a cseh válogatott Jan Hadrava vezette ellenfél nem adott esélyt az újabb részsikerre.

A negyedik etapban amíg bírta erővel és koncentrációval, tartotta a lépést a Galatasarayjal a házigazda csapat, de a vendég együttes a játékrész derekán kiépített három-négy pontos előnyét végig biztosan megőrizte, így győztesen távozott a magyar fővárosból.

A 103 perces összecsapás két legeredményesebb játékosa az egyformán 16 pontos Hadrava és a szerb Miran Kujundzic volt, a hazaiaktól Kovács Zoltán 11 pontig jutott.


Később:
Pamesa Teruel (spanyol)-MÁV Előre Foxconn 19.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!