Férfi röplabda Challenge Kupa - Simán kikapott Spanyolországban a MÁV Előre

Sport, 2023.12.13

A MÁV Előre 3-0-ra kikapott a spanyol Teurel otthonában a férfi röplabda Challenge Kupa szerdai találkozóján, a nyolcaddöntő első összecsapásán.

A párharc visszavágója jövő csütörtökön lesz a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban. A székesfehérváriaknak a továbbjutáshoz előbb 3-0-ra vagy 3-1-re kell győzniük, majd az ebben az esetben következő aranyjátszmát is meg kell nyerniük.


Férfi Challenge Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Pamesa Teruel (spanyol)-MÁV Előre Foxconn 3-0 (14, 18, 21)
----------------------------------------------------------
a MÁV Előre legponterősebb játékosai: Fazekas 12, Janke 7


A szezonbeli 17 mérkőzéséből 16-szor győztes székesfehérváriak a harmadik számú európai kupasorozat selejtezőjében az osztrák Amstettent szettveszteség nélkül, a svájci Näfelst "csak" simán kettős győzelemmel búcsúztatták. A nyolcaddöntőben jóval keményebb feladat várt Dávid Zoltán tanítványaira, a négy közép- és dél-amerikai idegenlégióst foglalkoztató Teurel ugyanis az előző idényben a kupában második, a bajnokságban pedig harmadik helyen zárt.

A spanyol csapat az előző körben ugyanakkor csak aranyszettel tudta kiejteni a szlovén Pomgradot, és a bajnokságban is felemásan szerepel: 11 forduló után hat győzelemmel, illetve öt vereséggel hatodik helyen áll.

A szerdai találkozó első játszmájában hatalmas különbség volt a csapatok között: a spanyolok 13-3-ra elhúztak és tekintélyes előnyüket végig megtartották. A fehérváriaknak nem volt ellenszerük a hazaiak hatékony támadójátékára, ezzel szemben a spanyolok remekül védekeztek és alaposan elbizonytalanították a magyarokat.

A második szettre rendezte védekezését a MÁV Előre is, melynek játékosai azonban nyitásból rengeteget hibáztak, és mivel a nyitásfogadásuk sem volt megfelelő, a támadási hatékonyságuk továbbra is elmaradt a hazaiakétól. Ekkor ugyan jobban helyt álltak Pesti Marcellék, de igazán nagy veszélyt nem tudtak jelenteni a Teruel újabb részsikerére.

A harmadik felvonásban játszott legjobban a székesfehérvári együttes, amely 16-14-nél még vezetett. A hazaiak ekkor sorozatban négy pontot szerezve fordítottak, ezzel végleg megtörve a magyar csapat ellenállását. A MÁV Előréből több kulcsember is tudása alatt teljesített, így nem volt esélye még a szettrablásra sem.

A mindössze 80 perces összecsapás legeredményesebb játékosa a hazaiak ütője, Emilio Ferrández Moles volt 13 ponttal, a magyaroktól Fazekas Balázs 12 pontig jutott.


Korábban:
Pénzügyőr SE-Galatasaray HDI Istanbul (török) 1-3 (23, -19, -14, -20)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!