Férfi röplabda Challenge Kupa - Simán nyert nemzetközi debütálásán a MÁV Előre

Sport, 2023.10.24

A MÁV Előre 3-0-ra legyőzte az osztrák Amstettent a férfi röplabda Challenge Kupa 1. fordulójában Tatabányán, a 32 közé jutásért zajló párharc első mérkőzésén kedden.

A visszavágó jövő szerdán lesz Amstettenben.


Férfi Challenge Kupa, 1. forduló (a 32 közé jutásért), 1. mérkőzés:
MÁV Előre Foxconn-VCA Amstetten NÖ (osztrák) 3-0 (14, 24, 23)
-------------------------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Pesti 20, Koci 15, illetve Jackman, Hüther 12-12


A nemzetközi kupaújonc székesfehérváriak a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban mutatkoztak be a Challenge Kupában, ahova szurkolói buszokat is szervezett a klub.

Az előző idényben bajnoki ezüstérmes, a mostani szezonban szettveszteség nélkül menetelő MÁV Előre ellenfele cseh, kanadai, lett, argentin, lengyel, német, valamint francia légióst is foglalkoztat, és rutinos nemzetközi kuparésztvevőnek számít: az előző idényekben is a harmadik számú európai sorozatban indult. A mostani szezont ugyanakkor nem kezdte jól az argentin Tomas Galimberti edzette együttes, amely bár az Osztrák Kupában két meccset nyerve már negyeddöntős, a bajnokságot négy vereséggel indította, és utolsó a tabellán.

A keddi mérkőzésen remekül kezdett a házigazda, amely minden játékelemben riválisa fölé nőtt, s jól védekezve, pontosan támadva és keveset hibázva simán került előnybe.

A második felvonásra összeszedték magukat az osztrákok, akik sokkal precízebben játszottak, így egészen a hajráig vezettek. A MÁV Előre ugyanakkor tapadt ellenfelére, 21-21-nél egyenlített, és az albán Redjo Koci, valamint Pesti Marcell vezérletével második szettlabdáját kihasználva megduplázta fórját.

A harmadik szett sokáig az elsőhöz hasonló forgatókönyv alapján zajlott, Dávid Zoltán tanítványai folyamatosan növelték előnyüket, de 15-11-ről kisvártatva 17-17 lett. A hajrában aztán ismét a fehérváriak rontottak kevesebbet, ami elégnek bizonyult a 90 perces sikerhez.

A mezőny legeredményesebb játékosa az utolsó pontot szerző, magyar válogatott feladóátló Pesti Marcell volt 20 ponttal.

"A második játszmától rengeteget hibáztunk, ezért lett szoros a mérkőzés. Ezen a visszavágóig mindenképpen javítanunk kell. Szeretnénk Ausztriában is nyerni, a csapatösszhang továbbra is nagyon rendben van, dolgozunk ezerrel, remélem, ez ezúttal is kifizetődik majd" - mondta a mérkőzés után Pesti az M4 Sport kamerája előtt.

Dávid Zoltán vezetőedző hozzátette, egy fiatal csapat esetében gyakran előfordul, hogy egy simán megnyert első szett után fejben kienged, de tanítványai ezúttal szépen visszajöttek ebből a második játszmában.

"Egy kupapárharcban mindig a visszavágó a nehezebb, ezért én azt szeretem otthon játszani. Kemény meccsre készülünk jövő héten, de szeretnénk továbbjutni" - mondta a tréner.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!