Férfi röplabda Challenge Kupa - Tatabányán játssza hazai meccseit a MÁV Előre

Sport, 2023.09.26

A MÁV Előre Foxconn a tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban játssza hazai mérkőzéseit a férfi röplabda Challenge Kupában.

A székesfehérvári klub keddi sajtóközleményében Dávid Zoltán vezetőedző arról beszélt, együttese számára szintlépés lesz a nemzetközi kupaszereplés.

"Az elmúlt időszakban igyekeztünk minél több nemzetközi edzőmérkőzést játszani, hogy lássuk, hol tartunk most, és még hova kell fejlődnünk" - mondta a tréner.

A fehérváriak a harmadik számú európai sorozat 32-es főtábláján az osztrák VCA Amstetten NÖ ellen kezdenek úgy, hogy az első meccset Tatabányán vívják október 24-én.

"Egy egyenes kieséses párharc mindig tartogat meglepetéseket, ráadásul hazai pályán kezdünk, ami plusz nyomást helyezhet a fiúkra. Ez jó és rossz értelemben is befolyásolhatja a játékunkat, de egy biztos: nagy esélyünk van rá, hogy ebből a párharcból továbbjussunk" - nyilatkozta Dávid Zoltán.

A legutóbbi idényben bajnoki ezüstérmes székesfehérváriak a tízcsapatos Közép-európai Ligában is rajthoz állnak, ott november 14. és 16. között hazai környezetben lépnek pályára először.

A magyar klubcsapatok közül még a Pénzügyőr szerepel a Challenge Kupában: Jókay Zoltán tanítványai az izraeli Hapoel Joav Kfar Sabával találkoznak az első körben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!