Férfi röplabda Európa Liga - Újabb magyar vereség

Sport, 2018.05.23

A magyar férfi röplabda-válogatott 3-1-re kikapott Albánia csapatától az Európa Liga ezüst divíziójának második fordulójában, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnokában szerdán.

A magyarok az első fordulóban 3-0-s vereséget szenvedtek Horvátországban, így nyeretlenek a sorozatban.


Eredmény, ezüst divízió, B csoport, 2. forduló:
Magyarország-Albánia 1-3 (22, -21, -21, -23)


A találkozón a horvátok elleni, múlt szombati mérkőzéshez képest két helyen változtatott Bogdan Tanase szövetségi kapitány: Bozóki Bence és Bögöly Gábor helyére Magyar Bálint és Pádár Krisztián került, utóbbi a kezdőhatosnak is tagja volt. A csapatkapitány Gergye Roland a lelátóról nézte az összecsapást.

A vendégcsapat kezdte jobban az összecsapást, az ütő Gazmend Husaj már öt pontnál tartott, amikor Tanase időt kért (5-9). A folytatásban kevesebbet hibáztak játékosai, s a jó magyar szerváknak köszönhetően hamarosan egyenlő volt az állás (17-17). A szett hajráját a hazaiak bírták jobban, s egy rossz albán labdaérintésnek köszönhetően ők jutottak előnyhöz (25-22).

A második játszmát sok technikai hibával kezdte az albán csapat (9-6), ám mivel ezt követően jobban nyitott a magyar együttesnél, s a támadás befejezései is pontosabbak voltak, hamarosan átvette a vezetést (18-20). Az utolsó pontok nem hoztak változást, így 51 perc után egyenlő volt az állás (21-25).

A harmadik játékrészben sokáig kiegyenlített csata folyt, az albánok 12-12 után tudtak ellépni három ponttal. A magyar válogatott nem tudott újítani, sokat hibázott, így a vendégek előnye kitartott a szett végéig (21-25).

A negyedik felvonásban villámrajtot vettek az albánok (1-5), s mivel sokkal pontosabban röplabdáztak a házigazdáknál, még növelni is tudták az előnyüket (7-14). Bogdan Tanase második időkérését követően nagy hajrába kezdett a magyar együttes, amely 20-19-nél már vezetett. Az albánok a végén megint jobban összpontosítottak, s megnyerték az összecsapást (23-25).

A magyar válogatott legközelebb szombaton, Fehéroroszországban lép pályára.


A további program:

------------------
május 26., 18.00: Fehéroroszország-Magyarország, Minszk
május 30., 18.30: Magyarország-Horvátország, Kazincbarcika
június 2., 19.00: Albánia-Magyarország, Tirana
június 6., 16.00: Magyarország-Fehéroroszország, Érd
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!