Férfi röplabda Közép-európai Liga - Elődöntőbe jutna a MÁV Előre - ELŐZETES

Sport, 2023.11.13

Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn férfi röplabdacsapatának vezetőedzője szeretné, ha együttese harcban lenne az elődöntőbe jutásért a Közép-európai Liga kedden rajtoló idényében.

A szakember az MTI-nek elmondta, bár a regionális bajnokság remek felkészülés a magyar sorozatok mellett a jövő héten esedékes Challenge Kupa nyolcaddöntőre is, ha már rajthoz állnak a MEVZA-ligában, nemcsak tanulni, hanem nyerni is szeretnének.

"Reálisnak tartom, hogy bejussunk a négy közé, de ugyanúgy, mint a Challenge Kupában, itt is azt szeretném, hogy felszabadultan játsszunk, mert az első évben nincs semmi veszíteni valónk. Újoncok vagyunk, sok tapasztalatot kell gyűjtenünk" - fogalmazott a tréner, akinek együttesére keddtől csütörtökig három mérkőzés vár a székesfehérvári VOK Csarnokban.

Ennek kapcsán a szakember kiemelte, nem szabad, hogy ez a terhelés nehézséget okozzon játékosainak, mert "ez olyan, mintha három napot edzenének".

"Nyilván próbálom majd forgatni a srácokat, de egyelőre nem nagyon tudjuk, mire számíthatunk az ellenfeleinktől. Ha lesz köztük gyengébb játékerőt képviselő csapat, szeretnék a fiataloknak is lehetőséget adni bizonyításra" - tekintett előre Dávid Zoltán, akinek csapata a mostani idényben még játszmát sem veszített.

Az együttes kedden a szlovák bajnok Rieker UJS Komárnóval, szerdán a szintén szlovák, előző idényben bronzérmes Spartak Myjavával, majd csütörtökön a horvát MOK Mursa Osijekkel csap össze.

"Először játszunk három nap alatt három tétmérkőzést. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, de az elmúlt két hétben, az amstetteni Challenge Kupa továbbjutást követően készültünk ezekre az összecsapásokra. Nehéz három ilyen erős ellenféllel ilyen rövid időn belül játszani, ezért kulcsfontosságú lesz a csapat rotálása, illetve az, hogy végig a legmagasabb szinten tartsuk a koncentrációt" - jelentette ki a klubhonlapon Szabó Vilmos, a csapat feladója.

A közép-európai regionális liga február közepéig tartó tízcsapatos alapszakaszában mindenki egyszer játszik mindenkivel, a végén a legjobb négy jut az elődöntőbe.

A sorozatban még két magyar játékos érdekelt: a válogatott jelenlegi, valamint korábbi csapatkapitánya, Horváth Kristóf és Szabó Alpár az osztrák Aich/Dob együttesében szerepel.


A férfi röplabda Közép-európai Liga 2023/24-es mezőnye:

-------------------------------------------------------
HAOK Mladost Zagreb (horvát), MÁV ELŐRE-FOXCONN, MOK Mursa Osijek (horvát), OK Calcit Kamnik (szlovén), OK Merkur Maribor (szlovén), OK Ribola Kastela (horvát), Rieker UJS Komárno (szlovák), SK Zadruga Aich/Dob (osztrák), TJ Spartak Myjava (szlovák), VCA Amstetten NÖ (osztrák)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!