Férfi röplabda Magyar Kupa - A Kecskemét a Pénzügyőr veretlenségének elvételével védene címet

Sport, 2020.02.21

A házigazda Kecskemét a Pénzügyőr magyarországi veretlenségének elvételével védené meg címét a férfi röplabda Magyar Kupa jövő pénteki döntőjében.

Az eseményt felvezető sajtótájékoztatón Dávid Zoltán, az alföldiek vezetőedzője elmondta, hiba lenne arra számítaniuk, hogy fővárosi riválisuk bravúros nemzetközi szereplése miatt fáradtan érkezik majd a fináléra, és bízik abban, hogy kétarcú csapata ezúttal jobbik teljesítményével rukkol majd elő.

"Játékosaim az előző és a mostani szezonban is azt bizonyítják, hogy képesek csúcs-, majd a következő összecsapáson pokolian rossz teljesítményre. Sokan mondták, megnyerni könnyebb a trófeát, mint a címet megvédeni, tudjuk, a Pénzügyőr milyen játékerőt képvisel, remélem, ugyanolyan színvonalas lesz a finálé, mint egy évvel ezelőtt" - mondta a négyszeres kupagyőztes együttes vezetőedzője.

Hozzátette, a magyar sorozatokban még veretlen Pénzügyőr remek csapatokat győzött le eddig a nemzetközi mezőnyben is, de ő játékospályafutása során sokkal jobban szerette, ha heti két mérkőzés mellett kevesebbet edzettek, mint a fordítottját.

"A hazai pálya miatt lehet lámpaláz a játékosokban, de remélem, pozitív hatással lesz ránk a közönségünk" - fogalmazott a szakember.

Krupánszki Olivér csapatkapitány szerint a céljuk egyértelmű: elvenni a PSE veretlenségét és megvédeni címüket.

A Pénzügyőr oldaláról Jókay Zoltán vezetőedző kiemelte, bár már csak egy hét van hátra a fináléig, azzal a mérkőzéssel egyelőre nem foglalkoznak, ugyanis addig egy bajnoki mérkőzés és egy Challenge Kupa negyeddöntő vár játékosaira.

"Nem lesz könnyű a döntő, hiszen a Kecskemét már sokszor bizonyította, egy mérkőzésre bármikor össze tudja kapni magát és bárkit képes legyőzni. Remélem, tanultunk a tavalyi hibáinkból, mert nagyon szeretnénk megnyerni a trófeát" - jelentette ki a Vasas női csapatával nyolcszoros MK-győztes Jókay Zoltán, aki tavaly mindkét magyar sorozatban ezüstérmet szerzett a PSE-vel.

A csapatkapitány Magyar Bálint szerint jó hatással van rájuk a nemzetközi menetelés, a fáradtsággal nem lesz gondjuk.

"Tavaly megérdemelten nyert a Kecskemét, mert jobban akarta a sikert. Azt érzem, tanultunk az akkor történtekből, ráadásul a helyszín miatt sokkal jobban kell majd koncentrálnunk, jobban oda kell majd tennünk magunkat" - mondta a feladóposzton szereplő röplabdázó.

A bronzmérkőzésen is megismétlődik a tavalyi párosítás: az érintettek mind a Kaposvár, mind a Kazincbarcika oldaláról úgy fogalmaztak, jót tenne a csapatuknak a bronzérem, amelynek megszerzése sok erőt adna a folytatásra.

Ludvig Zsolt, a magyar sportági szövetség főtitkára kiemelte, nagy öröm számukra, hogy mindkét mérkőzést közvetíti az M4 Sport, ráadásul a két találkozó között a helyszíni nézőket Curtis koncertje szórakoztatja majd. A finálé 20 órakor kezdődik, míg a bronzmérkőzést 17 órától játsszák a Messzi István Sportcsarnokban.


A K&H Férfi Magyar Kupa döntő programja, Messzi István Sportcsarnok:

február 28., péntek:
a 3. helyért: Fino Kaposvár-Vegyész RC Kazincbarcika 17.00
döntő: HÉP-Kecskeméti RC - Pénzügyőr SE 20.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!