Férfi vízilabda BL - Győzelemmel rajtolt a Ferencváros

Sport, 2023.09.27

Győzelemmel rajtolt a Ferencváros a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörében: a magyar bajnok és kupagyőztes szerdán 9-7-re nyert a montenegrói Jadran Herceg Novi ellen a Komjádi Uszodában.

Férfi vízilabda BL - FTC-Telekom-Jadran Herceg Novi Nyéki Balázs együttese a második fordulóban, jövő szombaton a szerb Crvena zvezda vendégeként ugrik medencébe.

A sorozat az új kiírás alapján négy négyes csoportban zajlik, ezekből az első kettő jut tovább, majd újabb két kvartettben folytatódnak a küzdelmek, és innen alakul ki a Final Four mezőnye.


Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:
FTC-Telekom - Jadran Herceg Novi (montenegrói) 9-7 (0-2, 2-2, 5-2, 2-1)
-----------------------------------------------------------------------
a magyar csapat gólszerzői: Di Somma, Varga D. 2-2, Mandic, Argiropulosz, Nagy Á., Jansik, Fekete 1-1


Rosszul kezdett a Ferencváros, amely a mérkőzés első felében nem találta az ellenszert Darko Durovic nagyszerű, 80 százalékos hatékonyságú védésére, így a nagyszünetben a Jug két góllal vezetett.

A harmadik negyedre megrázta magát és kevesebb mint öt perc alatt fordított a kilenc idei magyar vb-aranyérmest foglalkoztató hazai együttes, amelyben a nyáron szerződtetett, olimpiai bajnok szerb Dusan Mandic, valamint az olasz világbajnok Edoardo Di Somma is eredményes volt.

Az utolsó felvonásban a szintén olimpiai bajnok Varga Dénes labdaszerzés után lőtt góljával vezetett először kettővel a Ferencváros, amely végül ilyen különbséggel győzte le montenegrói riválisát.

A zöld-fehérek nyáron kinevezett vezetőedzője, Nyéki Balázs így a Magyar Kupa megnyerése, valamint az eddig hibátlan bajnoki szereplés után a nemzetközi porondon is győzelemmel mutatkozott be.
(MTI)

Galériánk

Férfi vízilabda BL - FTC-Telekom-Jadran Herceg Novi Férfi vízilabda BL - FTC-Telekom-Jadran Herceg Novi Férfi vízilabda BL - FTC-Telekom-Jadran Herceg Novi Férfi vízilabda BL - FTC-Telekom-Jadran Herceg Novi Férfi vízilabda BL - FTC-Telekom-Jadran Herceg Novi Férfi vízilabda BL - FTC-Telekom-Jadran Herceg Novi Férfi vízilabda BL - FTC-Telekom-Jadran Herceg Novi
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!