Férfi vízilabda MK - Négy fertőzött az FTC-nél, elhalasztották a tornát

Sport, 2020.08.12

A címvédő FTC-Telekom Waterpolo együttesénél a szerda reggeli koronavírus-tesztelés során négy játékos pozitív mintát adott, ezért a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) úgy döntött, hogy a Margitszigeten zajló BENU férfi Magyar Kupa további mérkőzéseit elhalasztja.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája - FTC-Telekom Waterpolo-Waspo Hannover Vári Attila, az MVLSZ elnöke a szövetség YouTube-csatornáján látható videóban azt mondta, a zöld-fehér klub tájékoztatását követően az elnökség rendkívüli ülést tartott, amelyen megszületett a döntés a halasztásról.

"Mindenféleképpen az a cél, hogy ezeket a mérkőzéseket lejátsszuk, be kell illesszük a versenyrendszerünkbe, hiszen augusztus végén elkezdődik a magyar bajnokság" - nyilatkozott az M1 aktuális csatornának, hozzátéve, örömteli volt a sorozat eddigi lebonyolítása, és az, hogy sokan érdeklődtek a mérkőzések iránt.

A szövetség tájékoztatása alapján a megvásárolt jegyek a későbbi eseményre beválthatók lesznek, igény esetén pedig visszaválthatók.

Az FTC közleménye szerint a csapat valamennyi tagja és az edzők házi karanténba kerültek és megfigyelés alatt vannak. Az érintett vízilabdázók jól vannak és tünetmentesek. A klub minden további intézkedést betart és folyamatos kapcsolatban van az Országos Tisztifőorvosi Hivatallal, melynek ajánlásait, előírásait figyelembe véve járt el. A tájékoztatás kitér arra is, az FTC-MVM Sportközpont működését az eset nem befolyásolja, az edzések, foglakozások minden sportágban továbbra is az egészségügyi előírások maximális betartása mellett zajlanak.

A Magyar Kupát idén rendhagyó módon rendezték meg: a résztvevő 16 csapat első körben négy négyes csoportban játszott körmérkőzéseket, majd a második fordulóra újabb négy csapat alkotott csoportokat, a kvartettekbe az első körből egy-egy első, második, harmadik és negyedik helyezett került. A harmadik forduló csoportbesorolása szintén az előző szakasz eredményei alapján történt, ebben a fázisban azok a csapatok már nem találkoztak, amelyek korábban összecsaptak.

Jelenleg a torna zárószakasza zajlott a Margitszigeten: a szerdai programból már csak a két elődöntő, a Ferencváros-Vasas és az OSC-Szolnok párharc volt hátra, a csütörtöki műsorban pedig a helyosztók szerepeltek.

Az uszoda bezárása miatt elmarad az a bemutató strandvízilabda-torna is, amelyen négy csapat, köztük az olimpiai bajnok legendákkal felálló Millenium Masters is medencébe ugrott volna.

Fotó: Illusztráció
(MTI)

Címkék

FTC-Telekom Waterpolo Koronavírus
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!