Férfi kosárlabda EK - Körmendi győzelem és továbbjutás

Sport, 2017.01.25

A Körmend bejutott a nyolcaddöntőbe a férfi kosárlabda Európa Kupában, mivel a második csoportkör hatodik, utolsó fordulójában, hazai pályán legyőzte az izraeli Bnei Herzliát.

A csoport másik szerdai mérkőzésén a francia Nanterre kikapott Fehéroroszországban a Minszktől, ezzel a Körmend az első helyen végzett a csoportjában.



Eredmény:

2. csoportkör, N csoport, 6. forduló:
Egis Körmend-Bnei Herzlia (izraeli) 91-88 (21-13, 20-20, 21-29, 29-26)



A vasiak a második csoportszakaszban 3/2-es győzelmi mérleggel a második helyen álltak a találkozó előtt, míg a Herzlia 1/4-gyel sereghajtóként várta a folytatást. A két együttes izraeli összecsapását a Körmend nyerte 87-70-re január elején.

Az EK második csoportköréből a hat csoportgyőztes és a két legjobb második jut a nyolcaddöntőbe, amelynek másik nyolc csapata a Bajnokok Ligájából érkezik majd. Gasper Potocnik vezetőedző együttese annak tudatában lépett pályára, hogy még győzelem esetén sem biztos a továbbjutása.

A találkozó jól kezdődött a Körmend számára, amely az első negyed végéig nyolcpontos előnyt harcolt ki. A folytatásban az izraeli csapat fokozatosan zárkózott fel, és az utolsó szünetre már egyenlő (62-62) volt az állás. A zárószakaszban fej fej mellett haladt a két csapat. Addigra már eldőlt, hogy egy egypontos győzelem is csoportelsőséget jelent, mivel a Nanterre kikapott Minszkben, pontazonosságnál pedig a Körmendnek kedvez az egymás elleni összevetés. A győzelem össze is jött, ezzel meglett a továbbjutás.

A sorozat másik magyar csapata, az Alba Fehérvár, amely kedden játszotta le utolsó mérkőzését, nem jutott tovább, mert bár csoportmásodikként végzett, nem került a kettő legjobb közé.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!