Férfi kosárlabda EK - Rosszul hajrázott, kikapott a Falco

Sport, 2017.11.07

A Szombathely hazai pályán öt ponttal kikapott az orosz Nyizsnij Novgorod csapatától kedden a férfi kosárlabda Európa Kupa negyedik fordulójában.

A Falco így két győzelemmel és két vereséggel áll, s az ötödik fordulóban a Szolnoki Olajhoz látogat egy hét múlva.


Eredmény, 4. forduló:

H csoport:
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Nyizsnij Novgorod (orosz) 79-84 (19-22, 23-21, 21-13, 16-28)
-------------------------------------------

A legjobb hazai dobók: Govens 24, Perl 13


A nyitókörben a Falco hosszabbítás után, 94-92-re kapott csak ki az orosz együttestől, így a magyar együttes bizakodva várhatta a szombathelyi összecsapást, mely előtt a Nyizsnyij Novgorod is 2/1-es mérleggel állt. A három héttel ezelőtti mérkőzéshez képest annyi változás történt, hogy a Volga-partiak megváltak az ex-körmendi Sterling Gibbstől, s a helyére leigazolták a fehérorosz válogatott Uladimir Veramejenkát, aki legutóbb az euroligás Bamberget erősítette.

Srecko Sekulovic, a Falco vezetőedzője újra számíthatott a felépült amerikai Julian Norfleetre és a montenegrói Milos Borisovra.

A találkozó az első pillanatoktól kezdve kiegyenlített küzdelmet hozott, az első félidőben egyik csapat sem tudott komolyabb előnyhöz jutni, s a nagyszünetre egypontos vendégvezetéssel vonultak le a felek.

A harmadik negyedben a hazaiak voltak a pontosabbak. Elsősorban a védekezése javult fel a magyar gárdának, mely így hét pont előnnyel kezdhette meg a zárószakaszt.

Az utolsó negyed első felében a Falco tartotta 4-5 pontos előnyét, s ugyan az oroszok 2:20 perccel a vége előtt egyenlítettek, ám egy perccel később ismét a házigazda vezetett három ponttal. A szombathelyiek tudománya a végére azonban elfogyott, az utolsó másfél percben egyetlen pontot sem szereztek, a Nyizsnij Novgorod így fordítani tudott, s ismét legyőzte magyar riválisát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!