Férfi vízilabda Bajnokok Ligája - Döntetlennel tovább él az OSC reménye

Sport, 2017.03.01

Az OSC 6-6-os döntetlent ért el a Brescia vendégeként a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek hetedik fordulójában.

Ezzel az eredménnyel - amely Zalánki Gergő bombagóljával négy másodperccel a vége előtt alakult ki - a magyar csapat életben tartotta továbbjutási reményeit, három fordulóval a vége előtt ugyanis három pont a hátránya a még hatos döntőt érő harmadik helyen álló olasz csapattal szemben.


Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 7. forduló:

A csoport:
Brescia (olasz) - A-Híd OSC-Újbuda 6-6 (1-2, 0-0, 1-2, 4-2)
-----------------------------------------------------------
a magyar csapat gólszerzői: Zalánki 3, Nagy Á. 2, Bátori 1


Rendkívül sok hiba és kihagyott lövés jellemezte az első két negyedet, a magyar csapat Nagy Ádám két góljával fordulhatott a nagyszünetben.

A harmadik negyed elején Zalánki Gergő révén növelte előnyét az újbudai együttes, bő négy perccel a negyed vége előtt pedig emberelőnybe került az OSC - Vincze Balázs időkérését követően -, Bátori Bence pedig egy rövid, mindössze egypasszos figura végén a bal felső sarokba lőtt (1-4). A háromgólos előny végül kettőre olvadt a záró negyed előtt, ez nagyrészt Bisztritsányi Dávid parádés védéseinek volt köszönhető.

A negyedik negyedben az olaszok két magyar hibát kihasználva gyorsan egyenlítettek, de az OSC Zalánki szabaddobásával elmozdult a holtpontról, a túloldalon azonban gyorsan jött az újabb egyenlítés (5-5). Fél perccel a vége előtt emberelőnybe került az olasz csapat, amit ki is használt, amivel úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés. Jött azonban Zalánki, aki négy másodperccel a vége előtt egy fantasztikus lövéssel döntetlenre mentette a találkozót.

Érdekesség, hogy a mostani szezonban kétszer, az előzőben egyszer találkozott egymással az OSC és a Brescia, s a felek immáron negyedszer is döntetlenre végeztek.


A csoport másik mérkőzésén:
Olympiakosz (görög)-Spandau (német) 10-8 (4-2, 3-1, 2-2, 1-3)


később:
Nice (francia) - Szolnoki Dózsa-Kögép 19.30


Mivel a Szolnok - rendezőként - alanyi jogon továbbjutó, rajta kívül ebből a hatosból két csapat válik a Final Six tagjává, míg a B-ből a legjobb három lehet majd ott a hatcsapatos fináléban, amelynek május 25. és 27. között Budapest ad otthont.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!