Férfi vízilabda Bajnokok Ligája - Nagy csata után nyert a Szolnok

Sport, 2017.03.22

Harcos mérkőzésen négy góllal győzött hazai medencében a Szolnok az olasz Brescia ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtáblás csoportküzdelmeinek 8. fordulójában.



Eredmény, BL, főtábla, A csoport, 8. forduló:
Szolnoki Dózsa-Közgép - Brescia (olasz) 8-4 (2-2, 3-1, 1-1, 2-0)
----------------------------------------------------------------
a Szolnok góldobói: Prlainovic 3, Crousillat, Gocic, Kis, Vámos, Fülöp 1-1


A mindkét oldalon kiváló délszláv légiósok egész sorát felvonultató csapatok szerda esti találkozóját a kölcsönösen kemény és hatékony védekezés, a kiélezett küzdelem jellemezte az első perctől kezdve. Hazai vezetést követően 2-1-re, majd 3-2-re is a vendégek álltak jobban, míg nem 3-3-nál, a második negyed hajrájában az olimpiai aranyérmes center, Kis Gábor parádés mozdulattal húzta a hálóba a labdát, közvetlenül a nagyszünet előtt pedig Andrija Prlainovic, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok szerb klasszis bal felső sarkos bombájával 5-3-ra elhúzott a Szolnok.

A harmadik negyedben a főcsoport első helyéért a görög Olympiakosszal vetélkedő magyar csapat közelebb engedte a hatosban a harmadik helyet elfoglaló Bresciát, a vb-aranyérmes Vámos Márton balkezes lökete nyomán azonban visszaállt a különbség (6-4).

A befejező nyolc percben a meccsen triplázó Prlainovic pattintása ért célt (7-4), s innen már nem maradt visszaút az itáliaiak számára, sőt a végén még Fülöp Bence lőtt gólt megúszásból, kialakítva a 8-4-es végeredményt.


később:

A csoport:
A-Híd OSC Újbuda - Spandau (német) 19.45

B csoport:
Pro Recco (olasz) - ZF-Eger 20.30


A BL főtábláján 12 csapat küzd egymással két csoportban. A budapesti döntőnek rendezőként automatikusan résztvevője a Szolnok, rajta kívül az A csoportból még két gárda juthat tovább, míg a B-ből a legjobb három lehet majd ott - az április 26-án záruló főtáblás szakaszt követően - a hatcsapatos fináléban, az úgynevezett Final Sixben, amelynek május 25. és 27. között a Duna Aréna ad otthont.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!