Férfi vízilabda Eurokupa - Döntetlennel kezdett a Miskolc

Sport, 2017.10.13

Döntetlennel kezdte szereplését a Miskolc a férfi vízilabda Eurokupa negyeddöntőjébe jutásért zajló második selejtezőkör első fordulójában, a franciaországi Aix-en-Provence-ban.



Eurokupa, 2. selejtezőkör, C csoport (Aix-en-Provence):
PannErgy-Miskolci VLC - Verona (olasz) 11-11 (5-4, 3-0, 1-3, 2-4)
-----------------------------------------------------------------
a magyar csapat gólszerzői: Bowen 4, Misic, Halek 2-2, Vadovics, Kuzmenko, Milicic 1-1


A nemzetközi porondon története során először szereplő miskolci csapat a gólgazdag első negyed után a másodikban eredményesen védekezett és továbbra is hatékonyan támadott, így a mérkőzés felénél négy találattal vezetett. Az olasz csapat előbb két gólt faragott a hátrányából, majd az utolsó szakaszban még közelebb zárkózott, hat másodperccel a vége előtt pedig az egyenlítő találatot is megszerezte - az európai szövetség honlapja szerint.

A miskolciak szombaton a hazai csapattal, a Pays D'Aix Natationnal, vasárnap pedig az orosz Sturmmal mérkőznek meg.

A másik magyar csapat, a címvédő PQS-Ferencváros Waterpolo hazai közönség előtt játszik a D csoportban, s a montenegrói Primorac Kotor ellen kezd 19.30-kor.

A két csoportból ez első kettő jut tovább. Hozzájuk azt a négy csapatot sorsolják majd, amelyek alulmaradnak a Bajnokok Ligája főtáblájára kerülésért sorra kerülő párharcokban. Az EK negyeddöntős mérkőzéseit november 8-án és december 9-én játsszák.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!