Fogadalmat tettek a téli siketlimpiára utazó magyar versenyzők

Sport, 2015.03.13

Letették esküjüket pénteken a 18. téli siketlimpiára utazó magyar hallássérült sportolók.

A Magyar Sport Házában megtartott ünnepi eseményen a fogadalomtétel szövegét két curlinges, Bajuszné Pintér Zsuzsanna és Kacsinkó Adrián jeltolmácsolta a színpadról a többi versenyzőnek.

Nyírő Zsolt, a Magyar Hallássérültek Sportszövetségének (MHSSZ) ügyvezető elnöke a rendezvényen büszkén jelentette be, hogy az oroszországi Hanti-Manszijszkban és Magnyitogorszkban március 25. és április 5. között sorra kerülő téli siketlimpia az első, amelyen Magyarország is képviselteti magát.

"Tizenegy versenyzőnk utazik ki, így az uniós országok közül a finnek után a miénk a második legnépesebb küldöttség" - fűzte hozzá.

Deutsch Tamás, a hallássérült sportolók kiutazását jelentősen segítő Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöke beszédében kiemelte, hogy az idei téli siketlimpián 27 ország összesen 344 sportolója méri össze tudását, s a magyar indulóknak igazi ünnep, hogy részt vehetnek a nagyszabású eseményen.

A rendezvényen felolvasták Orbán Viktor miniszterelnök üzenetét. A kormányfő levelében nagyrabecsülését fejezte ki azoknak a magyar versenyzőknek, akiknek sikerült kiharcolniuk a részvételt, majd sok sikert kívánt nekik a versenyeken.

A magyar hallássérült sportolók két sportágban indulnak a Szibériában sorra kerülő téli siketlimpián, Tulcsik Melinda alpesi síben áll rajthoz, míg curlingben a tavalyi világbajnokságon ötödik férfi és az ugyanott negyedik női magyar csapat is ott lesz a mezőnyben.

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója köszöntőjében kifejtette: "a sport arról szól, hogy együtt játszunk egy jót, s közben igyekszünk kihozni magunkból a legjobbat". Konkrét elvárást nem fogalmazott meg a versenyzőkkel szemben, de azt mondta, bízik benne, hogy szép eredménnyel és boldogan térnek haza a siketlimpiáról.

A magyar indulók:

alpesi sí:
Tulcsik Melinda

curling:
férfiak: Bajusz József, Flank Gyula, Kacsinkó Adrián, Kiss Gyula, Mártonffy Ádám
nők: Bajuszné Pintér Zsuzsanna, Dobrótinl Kovács Edina, Kiss Gyuláné, Tanító Dorottya, Tüskéné Borszéki Edina
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!