Fontos személyi változások a Gyergyói Hoki Klubnál, cél az osztrák liga

Sport, 2024.05.08

A Gyergyói Hoki Klub azzal a céllal jelentett be fontos személyi változásokat, hogy 2026-ra készen álljon az osztrák ligához (ICEHL) való csatlakozáshoz.

A székely klub szerdán közölte, hogy az eddigi vezetőedző, Szilassy Zoltán sportigazgatóként, Góga Attila másodedző pedig csapatvezetőként folytatja a munkáját.

"Ez mindkettejük számára az eddigieknél nagyobb feladat lesz, a klubunk jövőjét alapvetően meghatározó új projektek megvalósításának ezek az első lépései.

Szilassy egyszerre fogja felügyelni és koordinálni a felnőtt csapatnál és az utánpótlásnál folyó szakmai munkát és dolgozik azon, hogy 2026-ra készen álljunk az ICEHL ligához való csatlakozásra. Góga a felnőtt csapat körüli szervezői, logisztikai feladatokat látja el mostantól. Ez természetesen azzal jár, hogy a GYHK padján új szakemberek fognak dolgozni" - áll a gyergyóiak közleményében, hozzátéve, hogy pár napon belül bejelentik, hogy kik lesznek az érkezők.

Szilassy elmondta, hogy sportigazgatóként nagyon sokrétű feladata lesz.

"Az új saját utánpótlás-nevelési központunk létrehozása, a tevékenységének a megszervezése, az új jégpályánk felépülésével megnyíló teljesen új lehetőségek leghatékonyabb kihasználása a felnőtt csapat és az utánpótlás fejlesztése érdekében, az osztrák ICEHL hokiligához való csatlakozás előkészítése. Erre kaptam egy nagyon megtisztelő felkérést a klubunk tulajdonosaitól. Ezek meghatározó szintű változások lesznek a gyergyói jégkorong életében, és olyan szakmai kihívás számomra, amely - úgy gondolom - annak a szakmai munkának a visszaigazolása, amelyet az elmúlt négy évben kollégáimmal együtt itt folytattunk" - fogalmazott a klub közösségi oldalán Szilassy.

Hozzátette: egyszerre kell fejleszteniük a felnőtt és az utánpótlás csapatok játékosait.

"Az én feladatom lesz ebben az edzésmunka követése, a játékosok fejlődésének figyelése, illetve a teljes utánpótlás struktúra szakmai munkájának koordinálása is. Az edzők képzése is elsőrendű feladat, szeretnénk számukra minél több szakmai tapasztalatszerző utat biztosítani, edzői szimpóziumokat szervezünk" - fogalmazott.

A következő szezonban az Erste Ligás együttes mellett az U21-es magyar bajnokságba is benevez a Gyergyó, és ez a csapat fog szerepelni a romániai felnőtt bajnokságban is. A két gárda között átjárhatóság lesz.

A GYHK tavaly megnyerte az Erste Ligát, idén pedig az elődöntőben búcsúzott a későbbi bajnok Corona Brasovval szemben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!