Golomán György jól érzi magát Gironában

Sport, 2024.01.29

Golomán Görgy, a spanyol bajnokságban szereplő Girona magyar válogatott kosárlabdázója jól érzi magát a klubban, noha a csapat a múlt héten edzőváltáson esett át.

A 27 éves játékos az M1 aktuális csatornának hétfőn felidézte: sorozatban hét vereség után köszöntek el a régi trénertől, az "új arccal", Fotisz Kacikarisszal pedig győzelmet arattak vasárnap.

"Kicsit felszabadultan játszottunk, de az új edző még csak 1-2 módosítást hajtott végre. Szerintem majd az elkövetkező időszakban alakítja át úgy a csapatot, ahogy ő akarja" - mondta Golomán, aki hat ponttal és idénycsúcsának számító tíz lepattanóval zárt a Granada ellen. A légiós ebben a szezonban átlag 8,6 pontnál és 3,7 lepattanónál jár a liga honlapja szerint.

Kiemelte, hogy szerződése egy évre szól, még nem volt szó a folytatásról.

"Jól érzem magam, el tudom képzelni, hogy több mint egy szezont maradjak. Élvezem az itteni időmet" - tette hozzá.

Golomán elmondta azt is, hogy a spanyol Európa legerősebb bajnoksága, közel tíz csapat is nemzetközi porondra mehet. A Girona jelenleg a 13., de van még esélye, hogy kijusson valamelyik kontinentális sorozatba.

Szerinte egy ilyen bajnokságban a játéka ritmusa fejlődött, gyorsabb lett, sokat segít a tapasztalatszerzésében az is, hogy Barcelona vagy Real Madrid szintű csapatok ellen játszhat.

A válogatottban is új szövetségi kapitánnyal dolgozhat majd együtt, Gasper Okornnal már egy fél szezont együtt tölthetett el Szombathelyen.

"Beszéltem már vele, de hogy pontosan mi lenne a szerepem, ebbe még nem mentünk bele. Várom a munkát vele, és szeretnénk kihozni a maximumot" - jegyezte meg.

A válogatott következő megméretése a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozata lesz, amelyet Izlandon kezd meg február 22-én, majd három nappal később következik Olaszország. A törökökkel kiegészülő kvartettből az első három csapat jut ki az Eb-re.

Hangsúlyozta: az első két meccsen a győzelem a cél, de nehezek az ellenfelek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!