Győr Open - Jászó Ádám olimpiai szintet úszott 100 méter háton

Sport, 2023.12.15

Jászó Ádám teljesítette az olimpiai szintet 100 méter háton a Győr Open elnevezésű úszóviadalon.

A húszéves magyar versenyző pénteken már az előfutamban bekerült az 53.74 másodperces párizsi szint alá, 53.51-gyel csapott célba, majd a döntőt 53.35-tel nyerte meg.

A pécsiek úszója jelenleg így párizsi indulónak tekinthető, ugyanis a hazai rangsorban megelőzte Kovács Benedeket (53.67) és csak Kós Hubert (53.12) áll előtte.

"Délután sikerült még javítanom, bár egy kicsit elnéztük az időrendet" - mondta az M1 aktuális csatornának a sportoló. - "A szint elérése volt a célom, ezért úsztam egész évben, nagyon örülök neki. Most lesz egy kis pihenés az ünnepek között, aztán megint beleállok a munkába. Megnyugodni nem szeretnék, bár jó lenne, de nem tudjuk, mit hoz a jövő, és a többiek mit fognak úszni. Én még szeretnék javítani az időmön. Még nem biztos a helyem, ezért nem szeretném elbízni magam."

Jászó - aki múlt héten még az Otopeniben rendezett rövidpályás Európa-bajnokságon versenyzett - a harmadik magyar úszó, aki szintet teljesített a Győr Openen: szerdán Sárkány Zalán 1500 méter gyorson került Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid "közé" a hazai rangsorban, csütörtökön pedig Molnár Dóra 200 méter háton csatlakozott Szabó-Feltóthy Eszterhez.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!