Hammerl Lászlót és Gál Henriket köszöntötték születésnapján

Sport, 2017.03.06

Hammerl László olimpiai bajnok sportlövőt a 75., Gál Henrik Európa-bajnok birkózót pedig a 70. születésnapja alkalmából köszöntötte hétfő délután a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja és a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület.

"Születésnapod alkalmából azt kívánom, csak a szépre emlékezzél abból a sok élményből, amiben életed során részed volt és legyenek még terveid" - köszöntötte Hammerl Lászlót az 1964-es tokiói olimpiai aranyérmese, Nébald György kardvívó, az Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke.

"Ezek az évfordulók lehetőséget adnak arra, hogy az ember elgondolkozzon a múlton és a jövőn, most a pihenés korszakát élem, a sportlövő szövetségben abbahagytam ugyan a munkát, de nem szakadtam el a sportágtól, amely hatvan évig az életem volt. Most már csak figyelem a sportlövészetet, szurkolok a versenyzőknek, akik éppen Eb-n szerepelnek" - mondta Hammerl, az egykori szövetségi kapitány, a nemzet sportolója.

A kerek születésnapos olimpiai bajnokok köszöntését ezúttal összevonták az FTC korábbi Európa-bajnok birkózójának, Gál Henriknek a 70. születésnapjával.

"Fantasztikus dolog, hogy olimpiai bajnokok társaságában lehetek a születésnapomon" - mondta Gál Henrik.

Farkas Tibor, a Magyar Birkózó Szövetség főtitkára Gál Henrik méltatásakor kiemelte, hogy megjárt két olimpiát, Montrealban negyedik lett, s azon kevesek közé tartozik, aki mindkét fogásnemben eredményesek volt, Eb-dobogón állt.

"Henivel sokat voltunk együtt edzőtáborban és versenyeken, bár ő egy súlycsoporttal lejjebb szerepelt, edzéseken sokat csatáztunk" - idézte fel a múltat Varga János olimpiai bajnok birkózó, amire Gál tréfásan megjegyezte: "Amikor együtt edzettem Jancsival, sokat voltam a levegőben, annyit röptetett."
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!