Harminc ország 2500 versenyzőjét várják jövőre a győri Ultimate Frizbi Eb-re

Sport, 2018.06.19

Harminc ország mintegy 2500 versenyzőjét várják jövő nyáron Győrbe az Ultimate Frizbi Európa-bajnokságra.

A 2019. június 29. és július 6. közötti esemény keddi sajtótájékoztatóján rövidfilm mutatta be a Magyarországon és Európában még kevésbé ismert sportágat és annak szabályait. Ezt követően Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) elnöke arról beszélt, céljuk, hogy a tagszövetségek minél több világversenyt hozzanak Magyarországra, ezért támogatták a Magyar Repülő Korong Szövetség rendezési szándékát.

Andrea Forlan, az európai sportági szövetség elnöke kiemelte, hogy Győr Amszterdam és Velence előtt nyerte el a rendezés jogát. Zopcsák László, a sportág egyik hazai meghonosítója elmondta, hogy a frizbit hétfős csapatok játsszák, egy mérkőzés 100 percig tart. Férfi, női és vegyes csapatok számára is rendeznek versenyeket, Európa-bajnokságokra pedig négyévente kerül sor.

Erdősi Zoltán, a Magyar Repülő Korong Szövetség első embere kifejtette, a jövő évi kontinensviadal egy lehetőség, eszköz a sportág hazai népszerűsítésére.

"Valójában a 2023-as Eb-t szerettük volna elnyerni, mert úgy véljük, akkorra már felnőtt szinten is mindhárom kategóriában tudunk csapatot indítani. Jövőre azonban még csak vegyes kategóriában szerepelhetnek versenyzőink" - mondta az elnök. Kitért rá, utánpótlás korosztályban már a kontinens élmezőnyébe tartoznak a magyar frizbisek, a felnőtteknél azonban még nem lehetnek vérmes reményeik.

A legutóbbi Eb-n a magyar vegyes csapat a mezőny utolsó negyedében végzett, Győrben megcélozzák a középső harmadba jutást.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!