Harminc ország csaknem 150 versenyzője a szombathelyi a torna világkupán

Sport, 2017.09.06

Harminc ország csaknem 150 versenyzője vesz részt péntektől vasárnapig Szombathelyen az Aréna Savaria sportcsarnokban sorra kerülő torna challenge világkupán.

Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) főtitkára a szerdai sajtótájékoztatón kiemelte: a szombathelyi világkupaverseny fontos állomása az októberi, montreali világbajnokságra való felkészülésnek.

Kiemelte, egy jó világkupa-szerepléssel Magyarország és a versenyzők megítélése is tovább javulhat, hiszen a hétvégi esemény komoly nemzetközi mezőnyben, a sportág nemzetközi szabályai szerint, külföldi pontozók előtt zajlik majd. Elmondta, sorozatban harmadszor rendezhet a MATSZ világkupaversenyt, sőt, már a 2018-as világkupa rendezésének jogát is elnyerte. A jövő szeptemberi vk jelentőségét növeli, hogy az már kvalifikációs verseny lesz a 2020-as tokiói olimpiára.

Altorjai Sándor közölte: az olimpiai bajnok Berki Krisztián vállsérülése miatt nem indul, ellenben ott lesz a mezőnyben a szombathelyi illetőségű Eb-bronzérmes Dévai Boglárka mellett Kovács Zsófia is, aki egyéni összetettben ezüstérmet szerzett a legutóbbi Európa-bajnokságon.

Szólt arról is, hogy számos világklasszist láthat a versenyekre kilátogató közönség, szavai szerint különösen erős csapattal érkeznek a románok.

Dévai Boglárka a sajtótájékoztatón elmondta: nagy izgalommal készül a hétvégi versenyre, "plusz adrenalint jelent számára", hogy családja és barátai is élőben láthatják a gyakorlatait.

Koczka Tibor, Szombathely alpolgármestere a sajtótájékoztatón örömét fejezte ki amiatt, hogy a vasi megyeszékhely már több éve adhat otthont a tornasport meghatározó versenyeinek, amelyek "öregbítik a város jó hírét".

Kalmár Attila, a verseny technikai feltételeit biztosító Pannonsport Kft. ügyvezető igazgatója jelezte, mint mindig, az Aréna Savaria ezúttal is kiváló körülményeket nyújt a versenyzésre: külön csarnokban folyhat a bemelegítés és a verseny.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!