Hasznot hozott Windsornak a rövidpályás úszó-vb

Sport, 2017.11.02

A 2016-os windsori rövidpályás úszó-világbajnokság 32 millió dollárnyi gazdasági többletteljesítményt jelentett a sportért és turizmusért felelős kanadai szövetség csütörtöki összegzése szerint.

A tanulmány készítői azt írták - olvasható a jelentést közzétevő vizes világszövetség (FINA) honlapján -, hogy a kanadai városban tavaly decemberben rendezett hatnapos esemény generálta összbevétel felülmúlta a kiadásokat, többek között a vébéhez kapcsolódó adókedvezményeknek, új munkahelyek megteremtésének köszönhetően.

A 25 méteres medencében 13. alkalommal megrendezett vb-ről szólva Julio C. Maglione FINA-elnök úgy nyilatkozott, hogy bár Windsor volt az eddigi legkisebb település, amely vizes-világbajnokságnak otthont adhatott, nagy sikerű eseménynek bizonyult, amely kedvező hatást gyakorolt a helyi és a környékbeli gazdaságra.

A kanadai vb-n 153 országból 864 úszó vett részt, s a versenyek televíziós közvetítését több mint 460 millióan látták világszerte. 2024-ben Budapest ad otthont a rövidpályás vb-nek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!