Idén már szeptemberben győzteseket avatnak a vízilabda Magyar Kupában

Sport, 2023.06.21

Elkészült a 2023/24-es magyar vízilabdaidény versenykiírása, amelyben a korábbiakhoz képest a legfontosabb változás, hogy idén már szeptemberben győzteseket avatnak a BENU Magyar Kupában.

A szövetség beszámolója szerint a Magyar Kupa "nyárvégi show-vá" változik: az elmúlt években megszokott decemberi befejezés helyett már augusztus második felében nekilódulnak a csapatok és szeptember első hétvégéjén el is dől a szezon első trófeájának sorsra.

"Egyrészt a jövő évi versenynaptárban januárban Európa-bajnokság, februárban világbajnokság szerepel, tehát a december egyébként is a válogatott felkészülésé, másrészt meggyőződésem, hogy amikor csak lehet, a legjobb meccseket napfényben, jó időben, szabad ég alatt kell játszani - mondta ezzel kapcsolatban Madaras Norbert, az MVLSZ elnöke. - A Magyar Kupát le lehet bonyolítani néhány hét alatt, azaz ez a sorozat kiválóan alkalmas arra, hogy a sportág ünnepévé varázsoljuk a négyes döntőket a Margitszigeten."

A férfiak mérkőzéseit 25 méteres pályán vívják majd, ami az attraktivitást tekintve visszatérő elem a sportág további reformját szorgalmazók körében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!