Időfutam ob - Peák Valtert megelőzve harmadszor aranyérmes

Sport, 2024.06.19

Peák Barnabás - a címvédő Valter Attilát megelőzve - pályafutása harmadik elsőségét ünnepelte az országúti kerékpárosok időfutam-bajnokságán.

A Debrecenhez közeli Bocskaikert határában szerda délután nagy hőségben rendezett viadalon 2018 és 2020 után ünnepelhetett az Adria Mobil 25 éves bringása a teljes magyar élmezőnyt felvonultató megméretésen. Peák tíz másodperccel előzte meg a 2019-ben és tavaly aranyérmes Valter Attilát. A harmadik legjobb időt az ugyancsak kétszeres győztes (2016, 2017) Pelikán János szerezte meg.

"Nagyon jó a formám, emellett segít, hogy lassan három éve Spanyolországban élek, ahol nyáron akár negyven fok is van" - értékelt Peák az MTI-nek. Kitért rá: két éve hasonló felszereléssel sokkal lassabban ment. "Még ha én vagyok tíz másodperccel Attila mögött, az is nagy siker lenne, azért ő már lassan világklasszis szinten kerékpározik. Igaz, inkább hegyimenő, de időfutamban sem gyenge."

Kérdésre azt mondta, a vasárnapi pannonhalmi mezőnyverseny ob-ra, illetve az idény hátralevő részére adhat plusz önbizalmat számára a siker.

"Azért a vasárnapi más kávéház lesz, mint a mai, Attila mellett Dina Mártonnak, Fetter Eriknek fekszik inkább" - hangsúlyozta, elárulva: hagyni fogja, hogy ők irányítsák az események alakulását. "A szezon további részére ez a mai győzelem egy jó visszajelzés arra, hogy az elmúlt hónapok munkája a tavalyi rettenetes fizikai és mentális állapotomhoz képest egy nagyon hosszú út fontos mérföldköve."

Schneller Domonkos, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke kiemelte: termékeny két napon vannak túl Debrecenben.

"A keddi kihelyezett elnökségi ülésen lefektettük az új sportágfejlesztési stratégia alapjait, ma pedig sikeres időfutam országos bajnokságot rendeztünk" - hangsúlyozta a három hete megválasztott elnök, aki gratulált a bajnoki trikót kiérdemelt kerékpárosoknak, az edzésbalesetet szenvedett versenyzőnek pedig mielőbbi felépülést kívánt.


Eredmények, egyéni időfutam ob:

férfiak (38 km):
1. Peák Barnabás (Adria Mobil) 44:40 perc
2. Valter Attila (Visma-Lease a Bike) 44:50
3. Pelikán János (United Shipping) 45:39


korábban:

nők (19 km):
1. Zsankó Petra (ARBÖ Rapso Knittelfeld) 25:55 perc
2. Borissza Johanna Kitti (Green Riders) 28:24
3. Hajdu Fanni Helga (GESU bikewear) 28:45
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!