Ismét nagy sikerű utánpótlás-konferenciát tartott a vízilabda-szövetség

Sport, 2023.10.09

Óriási érdeklődés mellett rendezték meg hétfőn a Duna Arénában a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) idei második utánpótlás-konferenciáját, amelyen Madaras Norbert, az MVLSZ elnöke úgy fogalmazott, hogy idén felül tudták múlni a felülmúlhatatlannak hitt 2022-es évet is.

A játékosként kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok szakember azt mondta, ez nemcsak a férfi válogatott fukuokai vb-győzelmére vonatkozik, hanem a hat utánpótlás világversenyen elért négy győzelemre. Kiemelte: utóbbiak közül a két U20-as válogatott világbajnoki elsősége volt a legfontosabb, hiszen ez jó előjel a jövőre nézve. Hozzátette ugyanakkor, "nem szabad, hogy elaltassanak minket ezek a sikerek, a riválisok is dolgoznak és innentől kezdve a magyarokat akarják majd legyőzni".

Megnyitójában beszélt arról is, hogy a szövetség szeretné segíteni az utánpótlás szakmai munkáját, minden feltételt biztosítva a jövőbeli sikerek eléréséhez. A már megvalósult, illetve a megvalósítandó célok között említette az oktatási és képzési bizottság létrejöttét, a licencrendszer kidolgozását, a módszertani képzés fejlesztését, új átigazolási szabályzat készítését és bejelentette, hogy hamarosan újraindul a játékvezetői képzés.

A konferencián előadást tartott Székely Bulcsú, Varga Zsolt, Stieber Mercédesz, Pozsonyi Zsolt és Varga Dániel is.

Varga Zsolt felszólalásának témája a védekezés volt. A férfi válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sportnak úgy nyilatkozott: összességében nagyon jó a helyzet az utánpótlás szintjén, de vannak még hiányosságok, amelyek kijavítása még kínál fejlődési lehetőséget. Mint mondta, az előadásában próbált olyan dolgokat átadni, amelyek akár már az esti edzésen beépíthetők a munkába.

A BVSC női csapatának trénere, Stieber Mercédesz arra vállalkozott, hogy összehasonlítsa a magyar és az olasz utánpótlás rendszerét. Előadásában elsősorban a mentális nevelés kapott hangsúlyt. Ahogy az M4 Sportnak fogalmazott, ezt már nagyon fiatal korban el kell kezdeni, s az edzőknek törekedniük kell arra, hogy a fejlődés érdekében pozitív megerősítést adjanak a gyerekeknek. Szerinte nincs nagy lemaradás, de el kell kezdeni foglalkozni ezzel a területtel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!