Január elején 2015 percen át röplabdáznak az érdi maratoni tornán

Sport, 2014.12.19

Hetedszer rendezik meg január elején az érdi hagyományos maratoni röplabdatornát, amelyen 2015 percen át játszanak majd.

Dömötör László főszervező a pénteki sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a január 2-án, pénteken éjfélkor kezdődő eseményen a profi és amatőr játékosokból álló húsz csapat csaknem 200 játékosa összesen 2015 percen, vagyis majdnem másfél napon át üti majd a labdát.

Az új esztendő első röplabdarendezvényének résztvevői két teremben, negyvenperces mérkőzéseken csapnak össze egymással a Batthyány János Általános Iskola sportcsarnokában. A torna befejezése után, vasárnap délelőtt a győztes csapat kétszettes gálamérkőzést játszik a magyar felnőtt női röplabda-válogatott tagjai ellen. A legjobb helyezéseket elérő együttesek értékes nyereményekkel gazdagodnak, a díjakat olimpiai bajnokok - Czene Attila, Kovács Ágnes és Rózsa Norbert - adják át. Az esemény zárásaként Szolnoki Péter, a Bon Bon együttes énekese ad koncertet.

Simó Károly alpolgármester elmondta, mivel Érd fiatal város, ezért az önkormányzat, ahogyan 2009 óta mindig, most is örömmel állt szponzorként a rendezvény mellé. A tornát labdákkal és ajándékokkal a Magyar Röplabda Szövetség is támogatja. Poór Csaba elnök szerint a szervezet célja, hogy a sportágat a közeljövőben a szórakoztatóipar részéve tegyék, ezen törekvés megvalósításához kitűnően illeszkedik ez a program.

A sportvezető azt is bejelentette, hogy készítettek egy olyan 2015-ös naptárt, amely bikiniben ábrázolja a női válogatott játékosait. Ezt nem lehet megvásárolni, viszont akik jegyet váltanak az U21-es válogatott év eleji nyíregyházi világbajnoki selejtezőjére vagy a 2015-ös Magyar Kupa-fináléra, azok a belépő mellé ingyen kapnak belőle egy példányt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!