Jégkorong Erste Liga - A finálé második meccsét is a MAC nyerte

Sport, 2018.03.24

A MAC Budapest 2-0-ra vezet a címvédő DVTK Jegesmedvék elleni párharcban a jégkorong Erste Liga döntőjében, miután a második, szombati mérkőzésen kétgólos hátrányból fordítva győzött a Tüskecsarnokban.



Eredmény, döntő, 2. mérkőzés:
MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék 5-2 (0-1, 3-1, 2-0)
-------------------------------------------------
gólszerzők: Somogyi (30., 33.), Klempa (34.), Brown (51.), Mansson (54.), illetve Galanisz (17., 26.)

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 a MAC javára.


Az első, pénteki összecsapást 4-2-re nyerte saját közönsége előtt a középszakaszgyőztes MAC. A címvédő gárdából ezúttal hiányzott Magosi Bálint, akit két mérkőzésre szóló eltiltással sújtottak a nyitó felvonásban bemutatott szabálytalan ütközése miatt.

Az alapszakaszt megnyerő DVTK egy szépen kijátszott emberelőnyös akció végén Galanisz Nikandrosz révén szerzett vezetést az első harmadban, majd a második felvonásban estében is betalált a magyar válogatott csatár, aki az első mérkőzésen is ütött gólt.

A fővárosiak azonban szűk négy perc alatt fordítottak: Somogyi Balázs előbb a kapu elé jó ütemben berobbanva szépített fórból, majd emberhátrányban sodorta a kapuba a kipattanó korongot az elődöntő legértékesebb játékosa. Tomas Klempa pedig Adorján Attila lábai között már a vezetést jelentő gólt szerezte.

A harmadik húsz percben ismét emberhátrányban talált kapuba a MAC, Jared Brown maradt higgadt egy kiugrás végén. Az utolsó nyolc percben a miskolciak kapuslehozatala nyomán többször is kísérletezhetett üres kapura a házigazda, ezek közül Mathias Mansson lövése bizonyult sikeresnek. Az utolsó másodpercekben kitört több páros verekedés zárta a nagy iramú, feszült találkozót.


A döntő további programja:
kedd, 18.30: DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest
szerda, 20.00: DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest
szombat, 19.00: MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék (ha szükséges)
április 2., hétfő, 20.00: DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest (ha szükséges)
április 5., csütörtök, 20.00: MAC Budapest-DVTK Jegesmedvék (ha szükséges)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!