Jégkorong Erste Liga - Elődöntőbe jutott a Brassó

Sport, 2024.03.18

A Corona Brasov bejutott a jégkorong Erste Liga elődöntőjébe, miután hétfőn negyedszer is legyőzte a DVTK Jegesmedvék csapatát.

Miskolcon a Jegesmedvék abban a reményben várták a Brassót, hogy kicsikarják a szerdai, hetedik összecsapást. A párharc első két, erdélyi találkozóját a DVTK nyerte, ám a következő hármat a Corona. Amíg a vendégek az első öt felvonásban hét emberelőnyös gólt is ütöttek, addig a DVTK 14 fórból egyet sem.

Kiegyenlített volt a hétfői csata, jól védekezett mindkét oldal. A második harmadban a 16. emberelőnyét tudta gólra váltani a miskolci alakulat, ám a Brassó is létszámfölényből egyenlített. Közel hat perc volt hátra, amikor a támadóharmadban korongot veszített a DVTK, és ezt góllal büntette a rivális. A hajrában emberelőnyben lehozta kapusát a házigazda, így hat a négy ellen támadhatott, de nem sikerült egyenlítenie.

Az alapszakaszelső, magyar bajnoki címvédő FTC-Telekom, valamint az Erste Ligában címvédő Gyergyói HK már korábban bejutott az elődöntőbe. Az biztos, hogy a Brassó a Gyergyóval találkozik az elődöntőben, az FTC pedig a Budapest JA-Csíkszereda párharc győztesével.


Eredmény, negyeddöntő:

6. mérkőzés:
DVTK Jegesmedvék-Corona Brasov (romániai) 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)

A párharcot 4-2-es összesítéssel a Brasov nyerte


Később:

5. mérkőzés: SC Csíkszereda (romániai)-Budapest JAHC - hosszabbítás következik
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!