Jégkorong Erste Liga - Elődöntőbe jutott a címvédő, előnyben a Csíkszereda

Sport, 2024.03.13

Bejutott az elődöntőbe a címvédő Gyergyói HK, miután negyedszer is legyőzte az Újpestet a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében, míg a másik székely csapat, az SC Csíkszereda 4-3-ra nyert a vendég Budapest JA ellen, és így 2-1-re vezet a párharcban.

A Megyeri úton az volt a kérdés, hogy a lila-fehérek a két idegenbeli és a keddi hazai verséget követően tudnak-e szépíteni a GYHK-val szemben, vagy pedig "söpréssel", azaz 4-0-s összesítéssel esnek ki. A kiegyenlített első harmad után - akár csak 24 órával korábban - a Gyergyó beindult, a gólok sem maradtak el, Bodó Christopher még büntetőből is eredményes volt. A hazaiak ötgólos hátrányukat követően tudtak szépíteni, de fordítani nem volt esélyük. Orban Brance négy gólpasszal segítette együttesét. A GYHK az alapszakaszt is beleszámítva sorozatban 14. találkozóját nyerte meg.

Szeredán most eredetileg a negyedik felvonást rendezték volna, ám a szombati összecsapás eredményét bírói műhiba miatt törölték. A Sportklub fellebbezett az ítélet ellen, és várhatóan csütörtökön lesz végleges döntés. Ha helyben hagyják az elsőfokú határozatot, akkor a két együttes abban az esetben játssza le a meccset jövő csütörtökön, ha hat összecsapás után 3-3-ra állnak.

Az így 1-1-ről induló szerdai találkozón rövid ideig vezetett a BJA, ám az izraeli válogatott David Levin két emberelőnyös góljával fordított a házigazda. A második harmad elején gyorsan jött újabb két hazai találat, a vendégek kapust cseréltek. A Budapest JA a második szünet előtt és után betalált, feljött 4-3-ra. A végén a kapus lehozatalával is próbálkoztak a vendégek, a húzás azonban nem jött be, így a székely alakulat nyert.

A következő összecsapásnak szombaton a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrum ad otthont.


Negyeddöntő:

3. mérkőzés:
SC Csíkszereda (romániai)-Budapest JAHC 4-3 (2-1, 2-1, 0-1)

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-1 a Csíkszereda javára.

4. mérkőzés:
UTE-Gyergyói HK (romániai) 2-6 (0-0, 1-5, 1-1)

A párharcot 4-0-s összesítéssel a Gyergyó nyerte.


Később:
DEAC - FTC-Telekom 18.30 (+FOTÓ)
DVTK Jegesmedvék-Corona Brasov (romániai) 18.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!