Jégkorong Erste Liga - Három nappal visszavonulása után Somogyi Balázs lett a Dunaújváros vezetőedzője

Sport, 2024.04.23

A visszavonulását szombaton bejelentő Somogyi Balázs lett a jégkorong Erste Ligában érdekelt Dunaújvárosi Acélbikák vezetőedzője.

A klub keddi bejelentése szerint a másodedző Revák Zoltán és Hetler Ádám, míg a kapusedző Pinczés Bendegúz lesz.

A 32 éves Somogyi 26-szor szerepelt a válogatottban, hatszoros magyar bajnok, és négy különböző csapattal is megnyerte az Erste Ligát, illetve jogelődjét, a MOL Ligát. A magyar bázisú ligában 500-szor lépett pályára, egy szezont pedig a szlovák élvonalban játszhatott a DVTK színeiben. Még aktív játékosként a Dunaújváros U16-os csapatának edzője volt.

"Régóta foglalkoztat a gondolat, hogy edző szeretnék lenni. Tavaly megkaptam a lehetőséget az U16-os csapatnál és észrevettem magamon, hogy nagyobb lelkesedéssel és több energiával csinálom, mint a játékos-pályafutásom! Éreztem, hogy most kell meghozni a döntést és váltani kell! Volt egy elképzelésem, amit a vezetőséggel és a kollégákkal megosztottam és végül bizalmat szavaztak nekem" - fogalmazott "székfoglalójában."

Hozzátette: nagyon fontos számára, hogy együtt tudjon dolgozni Revákkal és Hetlerrel, akiktől nagyon sokat tud tanulni és a tapasztalatok alapján ki tudják egészíteni egymást.

"Szeretném átadni azt a fajta mentalitást a játékosainknak, amit én képviseltem a pályán. Keményen fogunk dolgozni, hogy elérjük a céljainkat és a klubhoz méltó eredményt. Megtiszteltetés, hogy ilyen nagy múltú csapatnak lehetek a vezetőedzője. Mindent megteszek, hogy újra sikeresek legyünk!"

A gárda a tízcsapatos Erste Ligában a kilencedik helyen zárt, így nem jutott a negyeddöntőbe, ezt követően dőlt el, hogy nem hosszabbítanak szerződést a finn Niko Eronen vezetőedzővel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!