Jégkorong Erste Liga - Hosszabbításban győzött a Budapest JA Csíkszeredában

Sport, 2024.03.12

A Budapest Jégkorong Akadémia hosszabbítás után 4-3-ra győzött az SC Csíkszereda otthonában az Erste Liga negyeddöntőjének második mérkőzésén, így 1-1-re áll az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc.

Eredetileg ez a harmadik felvonás lett volna a felek között, azonban a szombati, 1-0-s székely győzelemmel záruló találkozót újrajátsszák - amennyiben szükséges -, mert bírói műhiba történt az utolsó percben.

A keddi összecsapáson a vendégek szereztek vezetést a 28. percben emberelőnyben Ivan Vorobjov révén, majd Kirils Galoha növelte a különbséget, ám 13 másodperccel a szünet előtt szépített a Szereda. Sofron István kettős fórban ugyan egyenlített az 52. percben, ám három percre rá Ilja Culihin révén újra BJA-nál volt az előny. Lehozott kapus mellett, emberelőnyben, azaz 6-4 elleni játékban Sofron az alapidő letelte előtt 47 másodperccel hosszabbításra mentette az összecsapást.

Az első gólig tartó ráadásban előbb rövid ideg a hazaik voltak emberelőnyben, azonban tőlük is kiállítottak egy játékost, azonos létszámban pedig Galoha betalált.

A következő mérkőzést szerdán rendezik, ugyancsak Csíkszeredán.


Negyeddöntő:

2. mérkőzés:
SC Csíkszereda (romániai)-Budapest JAHC 3-4 (0-0, 1-2, 2-1, 0-1), hosszabbítás után

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1-1.

korábban:

3. mérkőzés:
UTE-Gyergyói HK (romániai) 0-4 (0-0, 0-3, 0-1)

Az állás: 3-0 a Gyergyó javára.


később:
DEAC - FTC-Telekom
DVTK Jegesmedvék-Corona Brasov (romániai)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!