Jégkorong Erste Liga - Szuper szerint a Vasas stabil tag lehet

Sport, 2018.06.04

Szuper Levente szakosztály-igazgató szerint az Erste Ligához csatlakozni szándékozó Vasas jégkorongcsapata a mezőny stabil tagja lehet.

Az angyalföldi együttes tájékoztatása szerint öt év munkájának az eredménye, hogy a liga múlt heti ülésen a klubok képviselői támogatták a Vasas csatlakozását a következő idényben. Szuper Levente ezzel kapcsolatban a klub honlapjának elmondta: a jégkorongszakosztálynak sikerült egy újabb szintet lépnie.

"Mindenünk megvan ahhoz, hogy stabil tagjai legyünk a ligának" - nyilatkozta a válogatott korábbi kapusa. Kiemelte: első osztályú a csarnokuk, kiváló az utánpótlás-bázisuk, remek az edzői stábjuk, és új támogatókat is sikerült megnyerniük. Elárulta, hogy júniusban hozzák nyilvánosságra a szakmai koncepciójukat, a tulajdonosi struktúrájukat, valamint a játékoskerettel kapcsolatos terveiket.

Markovits László, a Vasas elnöke hangsúlyozta: a létesítményháttér kapcsán kulcsmomentum, hogy a kormány támogatásával állami tulajdonba, illetve anyaegyesületi vagyonkezelésbe kerül a káposztásmegyeri Jégcentrum.

A Vasas mellett a Debrecen (DEAC) és a Gyergyószentmiklós jelezte még csatlakozási szándékát. Legközelebb ebben a kérdésben a szövetség szakmai bizottságának kell állást foglalnia, míg a végleges döntést az MJSZ elnöksége mondja ki, várhatóan még ezen a héten.

Az elmúlt szezonban kilenc csapat indult az Erste Ligában: a bajnok MAC Budapest és a döntős DVTK Jegesmedvék mellett az ASC Corona Brasov, az SC Csíkszereda, a Dunaújvárosi Acélbikák, az EV Vienna Capitals, a Fehérvári Titánok, a Ferencváros és az Újpest.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!