Jégkorong vb-felkészülés - Újra legyőzte az osztrákokat a magyar válogatott

Sport, 2018.04.05

A budapesti divízió I/A-világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott második felkészülési mérkőzésén is legyőzte az A csoportos osztrák csapatot.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány együttese egy nappal a Székesfehérvárott hosszabbításban aratott 4-3-as sikert követően csütörtökön Bécsben nyert 3-1-re.

Eredmény, felkészülési mérkőzés:
Ausztria-Magyarország 1-3 (0-1, 1-2, 0-0)
-----------------------------------------
magyar gólszerzők: Sofron (19.), Németh A. (34., 38.)


A vendégek az első harmad végén szereztek vezetést a szerdai meccsen is az első gólt jegyző Sofron István találatával.

A mérkőzés derekán a magyarok - akik két újoncot is avattak Léránt René és Szaller Márk személyében - Németh Attila pimasz csele után növelték előnyüket. A házigazdák a játékrész vége előtt szépítettek, ám még a szünet előtt visszaállt a kétgólos különbség Németh megugrását követően, így - akárcsak szerdán - 3-1-es előnnyel várhatta a záró felvonást a magyar csapat.

Ebben a szakaszban nem mutatott be a szerdaihoz hasonló nagy felzárkózást az osztrák gárda, maradt az eredmény, így sima magyar siker született.

A magyar keret pénteken az Erste Liga-finálé két résztvevője, a győztes MAC Budapest és a DVTK Jegesmedvék játékosaival, valamint az ECHL-ben szereplő Gőz Balázzsal egészül ki, míg a szintén tengerentúlról érkező Vay Ádám hétfőn áll edzésbe. A csapat szerdán Szlovéniában lép jégre, két nappal később pedig Miskolcon a japánokat fogadja. A közvetlen felkészülés az ukrán együttes elleni összecsapással zárul április 18-án a Vasas Jégcentrumban, a találkozóra már megkezdődött a jegyértékesítés.

A divízió I/A vb-t április 22. és 28. között a Papp László Budapest Sportarénában rendezik, a harmadik vonalból feljutott Nagy-Britannia mellett a világelitből kiesett Olaszország és Szlovénia, valamint Lengyelország és Kazahsztán lesz a magyar együttes ellenfele.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!