Kajak-kenu pótkvalifikáció - A középfutamban folytatja a női kajak kettes

Sport, 2024.05.08

A Csikós Zsóka, Kőhalmi Emese kajak kettes negyedik lett az előfutamában 500 méteren a kajak-kenusok szegedi európai olimpiai pótkvalifikációs versenyén, így a középfutamból harcolhatja ki a délutáni döntőbe jutást. A fináléban a győztes egység párizsi kvótát szerez az országának.

Magyarország jelenleg 15 indulási joggal rendelkezik Párizsra, a még elérhető három megszerzésére szerdán és csütörtökön kínálkozik - az utolsó - lehetőség.

Női K-2 500-on az a Csikós, Kőhalmi egység próbálkozik, amely a múlt heti, szolnoki válogatón harmadik helyen végzett - az első két egységben egyformán volt olyan kajakos, aki tavaly már szerzett kvótát, s a szabályok szerint ez kizárja a további versenyből.

Az előfutamban az első három hely egyenes ági továbbjutást ért a fináléba, a magyaroknak is az volt a célja, hogy megcsípjék valamelyik "dobogós" helyet, de a rossz rajt után erre már kevés esélyük maradt. Mindjárt az elején közel fél hajóhossz hátrányt kaptak a riválisoktól, s a hajrában hiába javítottak a korábbi ötödik pozíciójukon, a negyedik helyükkel középfutamra kényszerülnek.

A futamot a spanyolok nyerték a hollandok és a britek előtt.

A középfutamot - amelyből az első három egység szállhat majd vízre a fináléban is - 12.14 órakor rendezik, a döntőre pedig 15.10-től kerül sor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!