Kajak-kenu pótkvalifikáció - Takács Kincső izgalmas csata után a döntőben

Sport, 2024.05.09

Takács Kincső a harmadik helyen végzett a középfutamában, ezzel készülhet a 16.30-kor kezdődő döntőre C-1 200 méteren a kajak-kenusok szegedi európai olimpiai pótkvalifikációs versenyén. A fináléban az első két egység párizsi kvótát szerez az országának.

A Győri Graboplast VSE harmincéves, világ- és Európa-bajnok kenusa nem kezdte jól a napot, a délelőtti előfutamban egy rossz rajt után éppen lemaradt a még döntőbe jutást érő harmadik helyről, így 13 órakor a középfutamban is vízre kellett szállnia.

Ebben is az első három hely ért finálét, és a rutinos magyar sportolónak több ellenfele is akadt. A rajt után öten küzdöttek a továbbjutó pozíciókért, végül Takács a georgiai Mariami Kerdikasvili és a cseh Denisa Rahova mögött éppen elcsípte a még döntőt érő harmadik helyet, így ott lehet a "végjátékban". Borítékolható azonban, hogy ott nagyon nehéz dolga lesz.

Az európaiak számára a mostani, kétnapos pótkvalifikációs regatta kínálja az utolsó esélyt a párizsi indulási jogok gyarapításra. Magyarország a tavalyi, duisburgi világbajnokságon a lehetséges 18 kvótából 15-öt már begyűjtött - ez már elég ahhoz, hogy a francia fővárosban minden számban legyen magyar versenyző, de ha Takács sikerrel jár, női kenuban nagyobb lesz a variációs lehetőség.

A kvóta nem névre szól, a nemzetet illeti, a Párizsban induló magyar csapat a hazai válogatók alapján áll majd össze.

A női C-1 200 méter döntőjét 16.30 órától rendezik a Maty-éren.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!