Karate-vb - Megtartotta utolsó edzését a házigazda magyar válogatott

Sport, 2023.10.23

Hétfőn megtartotta utolsó közös edzését a keddtől vasárnapig tartó karate-világbajnokságon házigazdaként szereplő magyar válogatott.

Az edzést Büchler Zsolt szövetségi kapitány felügyeletével Fischer Mihály, Papp Miklós és Anti Zsuzsanna edzők tartották, és jelen volt mind a 22 hazai vb-résztvevő.

"A felkészülés jól sikerült, minden versenyző egészséges, a válogatott készen áll a megméretésre, és a szakvezetés bizakodóan várja a világbajnokságot" - mondta Büchler.

Mészáros János, a magyar szövetség elnöke kitért arra, hogy minden versenyzőn látja a fejlődés jeleit és optimista a szereplést illetően. A versenyzőknek azt mondta, hogy amikor a küzdőtérre lépnek, ne érezzék tehernek a hazai rendezésű vb-t, és tegyenek meg mindent a győzelem érdekében.

"Az elmúlt időszakban mindenki elkövetett mindent. A szövetség annak érdekében, hogy a lehető legjobb világbajnokságot rendezzük meg, az edzők és ti pedig a minél jobb eredmények érdekében. Beletettük a munkát, és most majd meg fogjuk látni, hogy mire lesz elég. Remélem, hogy több magyar érem is születik a vb-n. Bizakodó vagyok, hogy az eddigi legjobb és magyar szempontból a legsikeresebb világbajnokság áll előttünk. Minden esélyünk megvan rá" - fogalmazott Mészáros János.

Az olimpiai bronzérmes Hárspataki Gábor az M4 Sportnak elmondta: jól sikerült a felkészülés, jó a formája, az utolsó hetekben a simításokat végezték az edzőtáborban, minden hibát sikerült úgy kijavítaniuk, ahogy azt szerette volna. Kiemelte: az első felnőtt versenye lesz hazai közönség előtt.

"Mindenképp egy aranyéremnek örülnék, de ha más színű érmet akasztanak a nyakamba, arra is nagyon büszke leszek" - bizakodott Hárspataki. - "Izgatottan várom, hogy ötezer magyar meg tudja nekünk mutatni azt, hogy mekkora hangja van."

A Papp László Budapest Sportarénában rendezendő vb-re 114 ország 1235 versenyzője adta le nevezését. A magyar színeket 22 fős karate és 18 fős parakarate-válogatott képviseli.

Az első két napon küzdelemben és formagyakorlatban is az egyéni selejtező zajlik, csütörtökön és pénteken a csapatok selejtezőjét rendezik meg, szombaton és vasárnap pedig a bronzmérkőzések és a döntők következnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!