Karate-vb - Sikeres főpróbát tartottak a magyarok Lengyelországban

Sport, 2023.10.09

A hétvégén, Lengyelországban sikeres főpróbát tartottak a magyar versenyzők a két hét múlva kezdődő budapesti karate-világbajnokság előtt.

A Bielsko-Bialában rendezett Polish Openen 31 ország 1800 sportolója indult, s a hazai szövetség tájékoztatása szerint magyar részről különösen a kata (formagyakorlat) csapatok szerepeltek eredményesen, mindkét nem versenyét követően a dobogó legfelső fokára állhattak.

Az Elekes Máté, Nguyen Thanh Tung, Simák Dániel és Szilágyi Gergő alkotta férfi kata együttes három gárda közül lett első, az Anti Zsuzsanna, Fábián Csenge, Sterck Laura, Tóth Vanda összeállítású női csapat pedig három ellenfelet maga mögé utasítva szerezte meg az aranyérmet.

A budapesti vb-n női egyéni formagyakorlatban induló Sterck Laura a harmadik helyen végzett és szintén bronzérmes lett kumitében (küzdelem), a nők 55 kg-os súlycsoportjában az ugyancsak vb-induló Jakubovics Dalma.

A Papp László Budapest Sportarénában október 24. és 29. között sorra kerülő vb-n összesen 22 magyar versenyző lép tatamira, para-karatéban pedig 18 magyar indul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!