Kard GP - Szilágyi, Szatmári és Gémesi sem indul Szöulban

Sport, 2024.05.01

A világbajnok magyar férfi kardcsapat három alapembere, Szilágyi Áron, Szatmári András és Gémesi Csanád sem vehet részt a szombaton kezdődő szöuli Grand Prix-versenyen.

A magyar szövetség szerdai beharangozó cikke szerint a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi a márciusi, budapesti világkupa csapatversenyében elszenvedett combizomhúzódása miatt nem utazhat el a Távol-Keletre, mert ugyan állapota sokat javult, "de annyit nem, hogy versenyezzen vele". Ő maga pár napja úgy nyilatkozott, az a terve, hogy a két hét múlva esedékes madridi világkupán már ott lesz. A budapesti vk-n egyéniben aranyérmes Szatmári András a tervezett elutazás előtti edzőtábor utolsó edzésén sérült meg Telkiben, ahol meghúzódott a bokája és egy kisebb csont is letört a lábfejénél, így nem csupán szöuli szereplése hiúsult meg, hanem a következő, madridi világkupán is erősen kétséges az indulása. Gémesi Csanád pedig azért nem léphet pástra a dél-koreai fővárosban, mert futás közben kifordult a bokája.

A Grand Prix-n így a világbajnok csapat negyedik embere, Decsi Tamás, valamint Rabb Krisztián, Horváth Gergő és Iliász Nikolász képviseli a magyar színeket.

Szöulban nem csupán a férfi, hanem a női kardozók is szerepelnek, viszont óriási különbség, hogy utóbbi versenyein mind az öt magyar világbajnok, a kétszeres vb-első Battai Sugár, Pusztai Liza és Szűcs Luca, illetve a tavalyi aranycsapat tagja, az olimpiai negyedik Márton Anna, illetve a 2022-es vb-győztes Katona Renáta is ott lesz a mezőnyben.

Szöulban szombaton és vasárnap a selejtezőket, hétfőn pedig mindkét nem 64-es táblájának küzdelmeit rendezik meg.

A férfi és női párbajtőrözők a kolumbiai Caliban lépnek pástra a héten ugyancsak GP-n, míg a tőrözők számára világkupaversenyt rendeznek Hongkongban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!