Kézilabda európai kupák - Barcelonában a Szeged - ELŐZETES

Sport, 2016.02.18

A Szeged a Barcelonához, az FTC a Larvikhoz látogat, míg a Veszprém a Zagrebet, a Győr pedig a Sävehofot fogadja a kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi fordulójában. Az Érd a női KEK negyeddöntőjében története legfontosabb összecsapására készül.

A férfi BL-ben a Szegedre, amely jelenleg jobb gólkülönbségének köszönhetően az előkelő második helyen áll, az előtte két ponttal vezető Barcelona otthonában nehéz feladat vár. A két együttes október 4-i, Tisza-parti találkozóját a katalán együttes nyerte 30-28-ra, és most is esélyesnek számít. Ám ha a Szeged csodával határos módon győzni tudna, még a csoportelsőséget is kiharcolhatja.

Az előző idényben döntős Veszprém pillanatnyilag harmadik a csoportjában - hátránya egyetlen pont a Flensburggal és a PSG-vel szemben -, de minden bizonnyal igyekszik előrébb kerülni, már csak azért is, mert ezzel elkerülhetné a nyolcaddöntőt. A horvát bajnokkal különösen jó sportbaráti kapcsolatban lévő veszprémiektől a papírforma szerint elvárható a két pont begyűjtése, hiszen ez még idegenben is sikerült nekik, október 3-án, amikor nagyszerű hajrával 21-20-ra nyertek Zágrábban.

A női BL-ben az FTC az orosz Rosztov Don mögötti második hely megtartására törekszik, és ahhoz a Larvikhoz látogat, amely csak két pontra van tőle. Elek Gábor vezetőedző együttese január 16-án 30-27-re verte norvég riválisát. A Larvik célja, hogy az egymás elleni összevetésben jobb legyen a Ferencvárosnál.

A Győr második a középdöntős csoportjában, és a sereghajtó svéd Sävehofot látja vendégül péntek este. Az idegenbeli találkozón, január 17-én remekelt (26-18) az ETO, amely számára most is kötelező a győzelem.

Az Érd fennállása első nemzetközi negyeddöntőjére készül, a KEK-ben a francia Issy lesz az ellenfele. A rivális roppant erős kerettel érkezik, így óriási bravúr lenne a négy közé jutás, aminek eléréséhez jövő héten, idegenben is remek játékra lesz szükség a magyar csapattól.

A hétvége programja:

női BL, középdöntő, 9. (utolsó előtti) forduló:

1. csoport:
Larvik (norvég) - FTC-Rail Cargo Hungaria, szombat 19.00

2. csoport:
Győri Audi ETO KC-Sävehof (svéd), péntek 19.00


férfi BL, 12. forduló:

A csoport:
MVM Veszprém - HC Zagreb (horvát), vasárnap 15.00

B csoport:
Barcelona (spanyol) - MOL-Pick Szeged, vasárnap 17.00


női KEK, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Érd-Issy Paris (francia), szombat 17.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!