Korosztályos vívó Eb - Két magyar bronzérem a végére

Sport, 2024.02.29

Két bronzérmet nyert a magyar küldöttség a nápolyi korosztályos vívó Európa-bajnokság utolsó napján: harmadik lett a junioroknál a női párbajtőr- és a férfi tőrcsapat.

A Gachályi Gréta, Nagy Blanka Virág, Salamon Réka, Wimmer Dorina összeállítású együttes 45-32-re verte a spanyolokat, majd 45-30-ra a törököket, az elődöntőben viszont egyetlen tussal, 45-44-re alulmaradt az ukránokkal szemben - az Eb eredményközlő oldala alapján. Végül a bronzmeccsen 44-42-re nyert a németek ellen.

A Bagdány Albert, Bálint Álmos, Budaházy Ambrus, Rubin Mattia négyes az izraelieket 45-41-gyel búcsúztatta a 16 között, aztán 45-42-re győzte le a briteket, az elődöntőben pedig 45-36-ra kikapott a franciáktól. A harmadik helyért a lengyelekkel vívtak a magyarok és 45-33-ra nyertek.

A juniorok között hat érmet - egy aranyat, két ezüstöt és három bronzot - szereztek a magyar vívók. A fiatalabb korosztály, a kadetek mezőnyében egy első, valamint két-két második, illetve harmadik helyezést harcoltak ki a múlt héten, így összesen két arannyal, négy ezüsttel és öt bronzzal zárták az Eb-t.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!