Közösen fejleszti a testnevelő tanárok képzését a TF és a Magyar Diáksport Szövetség

Sport, 2024.05.08

A testnevelő tanárok képzésének fejlesztését és gyakorlatiasabbá tételét szolgálja az az együttműködési megállapodás, amelyet szerdán írt alá Sterbenz Tamás, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) rektora és Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) elnöke.

A Koltai Jenő Sportközpontban tartott sajtótájékoztatón Sterbenz Tamás elmondta: korábban inkább rivalizálás volt a TF és az MDSZ között, ezentúl azonban szeretnék megosztani egymással a tapasztalataikat, és együttműködni abban, hogy a testnevelő tanárok és sportszakemberek megfelelő felkészítését biztosító képzések minél magasabb színvonalúak legyenek. Ezen kívül céljuk az is, hogy közösen valósítsanak meg tudományos kutatásokat és elemzéseket a fiatalok sportjának területén.

Balogh Gábor arról beszélt, hogy az MDSZ nemcsak a diákolimpiákat szervezi, hanem számos egyéb projektet - például Aktív Iskola Program, NETFIT-mérések, diáksportfesztiválok, Európai Diáksport Napja - is megvalósít. Idén több mint 5000 eseményt szerveztek, és ezekre több mint 10 500 testnevelő tanár készítette fel a gyerekeket. Mint mondta, az együttműködés keretében vállalják, hogy ezentúl megosztják a tapasztalataikat az egyetem hallgatóival.

Ígéretet tett arra, hogy a TF-n tanuló leendő testnevelő tanárok és sportszakemberek sportszakmai gyakorlatot szerezhessenek az MDSZ által szervezett diáksportesemények szervezésében és megvalósításában. Ezáltal megismerhetik a szervezet és a diáksport rendszerének működését.

Sterbenz Tamás egyben megnyitotta a hosszú szünet után újra életre hívott TF Napokat, amelyen a tanulás helyett a közösségépítésnek, a hallgatók egymás közti versengésének, valamint a szórakozásnak jut a főszerep. A kétnapos TF Games keretében a diákok hat sportágban mérik össze ügyességüket. A rektor kiemelte: az egyetem jövőre ünnepli megalapításának 100. évfordulóját, ezért a TF Napokat szeretnék úgy továbbfejleszteni, hogy jövőre méltó körülmények között ünnepeljék meg a centenáriumot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!