TV műsor

Kuliék újabb duplázása, a női kenus mezőnyt Nagy uralta az edzésversenyen

Sport, 2020.06.30

A Kuli István, Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor összeállítású hajó nyerte az 500 méteres kajaknégyesek mindkét futamát kedden Szolnokon a kajak-kenusok edzésverseny-sorozatának legújabb állomásán. Női C-1 200-on Nagy Bianka volt a leggyorsabb.

A férfi kajaknégyesek négy héttel ezelőtt már összecsaptak egymással, akkor is mindkétszer Kuliék győztek.

Ezúttal az első futamban már a rajt után előnyt szereztek, csak a Noé Zsombor, Németh Viktor Máté, Erdőssy Csaba és Koleszár Mátyás alkotta kvartett tartott velük, de a sikerüket nem veszélyeztette. A második körben is Tótkáéknak sikerült a legjobban a start, de aztán kétszáz méter után feljött rájuk a Kammerer Zoltán, Balaska Márk, Dombvári Bence, Csizmadia Kolos négyes, amelyet csak az utolsó 150 méteren tört meg.

"Örülök, hogy a mostani két futamot is meg tudtunk nyerni" - idézte a szövetség honlapja Molnár Pétert. "Nem mentünk rosszul, de valami még hiányzik, szeretnénk további másodperceket fejlődni."

A nőknél a két hazai legjobb, Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső távollétében Nagy Bianka volt a leggyorsabb C-1 200 méteren. Mindkét futamban az UTE versenyzője, Lakatos Zsanett rajtolt jobban, a táv második felét azonban jobban bírta az NKM Szeged kenusa.

A keddi edzésverseny délután-kora este a férfi kajak és kenu egyesek 1000 méteres futamaival folytatódik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!